wybren van haga Vlissingen

BVNL stelt initiatief voor om van Bevrijdingsdag jaarlijks een vrije dag te maken

Politiekmei 06 2023, 10:00
De Nederlandse politieke partij BVNL heeft aangekondigd om Bevrijdingsdag jaarlijks een nationale feestdag te willen maken. Momenteel is de dag slechts eens in de vijf jaar een nationale feestdag, maar BVNL is van mening dat het elk jaar gevierd zou moeten worden.
BVNL fractievoorzitter Wybren Van Haga stelt dat vrijheid en vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend zijn. "Er is met bloed, zweet en tranen voor gevochten. Velen hebben hun leven gegeven voor onze vrijheid. 5 mei is al een nationale feestdag, maar niet iedereen krijgt vrij. We zouden meer tijd moeten nemen om onze vrijheid te vieren."
De partij pleit ervoor dat een vrije 5 mei in alle CAO's wordt opgenomen. "Het stilstaan bij onze zwaar bevochten vrijheid moet weer vanzelfsprekend worden," aldus BVNL.
Bevrijdingsdag markeert het einde van de Duitse bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Traditioneel wordt het gevierd met festivals, concerten en andere evenementen in het hele land.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Als het initiatief van BVNL slaagt, zouden alle Nederlandse werknemers elk jaar vrij zijn op 5 mei, waardoor ze kunnen deelnemen aan de vieringen en kunnen stilstaan bij het belang van vrijheid. Het voorstel zal naar verwachting in de komende maanden in het parlement worden besproken
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten