Caroline van der Plas (BBB) is WOEST op Johan Remkes (VVD): 'Hij probeert ons vals te framen'

Politiekmrt 06 2023, 8:00
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft woedend gereageerd op uitspraken van VVD-prominent Johan Remkes. Remkes zei namelijk dit weekeinde dat BBB 'de gaskraan' in Groningen wil 'opendraaien.' Van der Plas noemt dat "gelul" en beschuldigt Remkes van "vals framen."
"Wil BBB de gaskraan openen of niet," vraagt Van der Plas in een video die ze op Twitter gezet heeft. "Heel veel politici framen BBB van 'die willen de gaskraan openen, die pleiten voor gaswinning.' Dat is helemaal niet waar. Is echt totaal niet waar."
"Wat wij zeggen is dat er heel strenge voorwaarden moeten zijn," gaat ze verder. "Het moet bewezen veilig kunnen: dat kan helemaal niet. De hersteloperatie, de versterkingsoperatie moet zijn voltooid: dat is helemaal niet zo. Alle schades, ook de afgewezen schades, moeten zijn vergoed: ook niet gebeurd."
Met andere woorden, wat BBB betreft komt er geen druppel gas uit Groningen. Maar voor de duidelijk legt ze ook nog uit: "En als al het andere is gebeurd - wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren - dan moeten we ervoor zorgen dat er onder de mensen in het bevingsgebied een referendum komt. Een grote meerderheid moet dan 'ja' zeggen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"En dat," concludeert Van der Plas, "gaat óók niet gebeuren."
"Het is gelul in de ruimte dat BBB de gaskraan wil openzetten," zegt ze tenslotte waarna ze politici oproept "op te houden" met het valse frame "dat wij de gaskraan willen openzetten. Het is gewoon totaal niet waar."
Er is veel te doen om het gasveld in Groningen. Er zit daar veel aardgas in de grond - het is zelfs het grootste gasveld van Europa. De mainstream politiek wil echter niet meer gas uit de grond halen. BBB's standpunt is dus duidelijk: onder heel strenge voorwaarden kan het, maar die voorwaarden gaan nooit ingewilligd worden, wat betekent dat BBB feitelijk tegen gas pompen in ons eigen land is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten