Caroline van der Plas BBB 9O1A6866

Caroline van der Plas (BBB) wil giften in de bijstand verruimen tot 1200 euro per maand

Politieksep 16 2022, 12:03
Voor veel mensen in Nederland zijn het financiële zware tijden. De hashtag #IkRedHetNietMeer is niet voor niks regelmatig trending topic op Twitter. Dit is Caroline van der Plas (BBB) ook opgevallen en wil daarom de bijstandsgerechtigden tegemoet komen met een sympathiek voorstel.
#Ikredhetnietmeer geeft gezicht aan groep die financieel kopje onder dreigt te gaan. Een groeiend aantal mensen vraagt zich af hoe ze de komende winterperiode de touwtjes aan elkaar gaan knopen. Caroline van der Plas wil voor deze mensen een lans breken. "Een tijdje geleden was er een vrouw die 7000,- euro moest terugbetalen omdat mensen boodschappen voor haar hadden gedaan. Echt onmenselijk'', vindt van der Plas. Zij vervolgt haar betoog; ''Als je in de bijstand zit mag je geen hulp hebben van andere mensen. Nou heeft de gemeente Harderwijk bijvoorbeeld een heel ander systeem en die zegt tot 1200,- euro mag je mensen helpen en daarna wordt het als extra inkomsten gezien.'' Van der Plas vraagt aan de minister of hij met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in gesprek wil gaan zodat andere gemeenten het Harderwijk model kunnen overnemen. ''Dan kan deze maatregel landelijk tijdelijk wordt ingevoerd zodat mensen door anderen geholpen kunnen worden met het betalen van hun boodschappen. Zo hoeven kindjes van elf ook niet meer flauw te vallen op school'', aldus Caroline van der Plas (BBB).
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Minister Rob Jetten moest het antwoord natuurlijk weer schuldig blijven omdat dit onderwerp niet in zijn beleidsterrein valt. Maar hij zal deze vraag doorgeleiden naar zijn collega-minister. Jetten is een tovenaar met woorden en zegt nooit iets. Maakt niet uit over welk onderwerp. Zo kennen we de sprekende robot Rob Jetten weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten