20220125 Tweede Kamer Caroline van der Plas BBB

Caroline van der Plas fileert hypocriete VVD: 'Coronaschuld afbetalen in 10 jaar? Daar was VVD tegen!'

Politiekmei 03 2022, 15:30
VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen maakte de afgelopen dagen een goede beurt op tv omdat hij wil dat bedrijven hun coronaschuld aan de Belastingdienst niet in vijf jaar, maar in tien jaar mogen afbetalen. Caroline van der Plas (BBB) vindt dat opmerkelijk. Want toen precies dat voorstel vorig jaar voorlag stemde de VVD daar tégen.
Aartsen stelde bij EenVandaag voor om de afbetalingstermijn te verhogen voor het afbetalen van de coronaschuld. Tien jaar in plaats van vijf jaar. Op zich een prima idee natuurlijk, want bedrijven hebben dat uitstel aangevraagd omdat de staat met allerlei lockdowns voor enorm inkomstenverlies heeft gezorgd. Bedrijven kúnnen die belasting niet zomaar even ophoesten. Sterker nog, het is een grove schande dat dit alleen vorig jaar werd afgekondigd en niet ook dít jaar. Want de inkomsten zijn ook daarna nog gedrukt - door bewust overheidsbeleid.

Caroline van der Plas: vorig jaar was VVD tegen

Alleen is er één klein probleem met het voorstel van Aartsen. BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas legt dat uit:
Op 2 juni 2021 kwam PVV-Tweede Kamerlid Tony van Dijck met een motie om openstaande belastingschulden te laten afbetalen in 120 maanden in plaats van in 60 maanden. Daar voegde Van Dijck aan toe dat de rente op 0,01% zou blijven staan.
Voor die motie stemden: PVV, SP, PvdD, FVD, DENK, Groep van Haga, Volt, BBB, BIJ1, Fractie den Haan. Dus eigenlijk bijna de voltallige oppositie. Maar tégen waren de ChristenUnie, SGP, JA21 (schandelijk), D66, CDA, PvdA (wanstaltig), GroenLinks, en... daar komt 'ie... de VVD.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zoals gebruikelijk is de VVD dus weer buitengewoon hypocriet bezig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten