Screen Shot 2022 08 23 at 131017

Caroline van der Plas komt in actie voor chronisch zieken: 'Hulpmiddelen zijn energieslurpers'

Politieksep 26 2022, 13:25
Veel huishoudens zijn blij met het energieplafond er is ook een groep die er niks aan heeft. Dat zijn de chronisch zieken die elektrische hulpmiddelen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. Zoals bekend zijn elektrische hulpmiddelen energieslurpers daar is een energieplafond niet toereikend. Caroline van der Plas (BBB) heeft dit onderwerp op de agenda gezet van de Tweede Kamer omdat wij deze mensen niet in de kou mogen laten staan. 
Gisteren was hier een reportage over in Hart van Nederland. Caroline van der Plas is hier op Twitter erg verheugd over; ''Mooi dat mensen met een medische aandoening nu ook aandacht krijgen in de media. Hoop dat aangenomen BBB-motie tijdens de Politieke Beschouwingen tot resultaat leidt. Fijn dat Hart van Nederland deze mensen een gezicht gaf vanavond.''
De reportage ging over Joost Willems en zijn vrouw Viola, die beiden afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel, tegen Hart van Nederland vertellen zij dat ze van 300 euro naar 1200 euro per maand aan energiekosten omhoog zijn gegaan. ''Het is gewoon niet te doen. We hebben allebei een Wajong-uitkering. We zijn niet in staat om extra inkomen te genereren. De elektrische rolstoel, elektrische bedden, een wisseldrukmatras, en een zuurstofgenerator slurpen energie'', zegt Joost. 
Joost en Viola Willems hebben een spieraandoening daarom moet het warm zijn in huis en zijn ze lang bezig met douchen. "Als het hier kouder is dan 23,5 graden, dan functioneer ik gewoon niet meer", aldus Joost. "Die beperking die wij hebben, is eigenlijk nooit echt een probleem. Maar die energiecrisis is weer een moment dat je er heel erg mee geconfronteerd wordt." Triest om te lezen dat door het wanbeleid van Rutte veel mensen op een verschillende manier geraakt worden.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging (BBB), springt in de bres voor deze groep chronisch zieken. Ze eist dat er specifiek voor deze groep kwetsbare mensen die hulpmiddelen nodig hebben compensatie komt. Premier Rutte zegt dat het "ontzettend lastig" is om in een generieke regeling rekening te houden met specifieke situaties, maar dat hier bij de uitwerking naar gekeken zal worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten