ft6x6q1wiaec 8p

Wispelturige minister Hugo de Jonge wil minder migranten opnemen in Nederland

Politieksep 26 2022, 12:22
Als je het hebt over een politieke zwabberaar dan is minister Hugo de Jonge (CDA) daar een goed voorbeeld van. Eerst pleit hij ervoor dat Nederland een immigratieland is en nu wil hij opeens minder migranten opnemen. Begrijpelijk natuurlijk als je blijft dweilen met de kraan open dan wordt de woningnood nooit opgelost. Voor dit dossier is minister de Jonge verantwoordelijk.
In het Nederlands Dagblad zegt de Jonge dat het migratiesaldo omlaag moet. "Ik ga geen getal noemen; dat zullen we met elkaar moeten formuleren." Het migratiesaldo is volgens De Jonge nu meer dan 100.000 mensen per jaar. De minister zegt dat 'middenpartijen demografische ontwikkelingen negeren', omdat 'we het op een gegeven moment een rechts thema zijn gaan vinden'.
Van Haga (BVNL) leest de uitspraken van de Jonge met gefronste wenkbrauwen
“Een minister die tegen het kabinetsbeleid van méér en méér bevolkingsgroei ingaat en spreekt over 'heel veel minder' immigranten, heeft wat uit te leggen,” aldus Van Haga die wijst op het feit dat er onder de diverse kabinetten Rutte één miljoen nieuwkomers bij zijn gekomen. “Ook dit kabinet breekt het ene na het andere migratierecord. Alleen al over 2022 bijna 200.000 nieuwkomers. De stoere praat van de minister om vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de weghollende CDA-kiezer een wit voetje te halen geeft dan ook geen enkele pas. Bovendien spreekt het kabinet zo niet met één mond. Het is VVD-staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) die elk voorstel voor immigratiebeperkende maatregelen torpedeert. Hij is van de lijn ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’ en is tegen onder meer een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag.”
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Opmerkelijk deze ommezwaai van Hugo de Jonge. Nederland was eerst volgens hem een immigratieland. Is dit een proefballonnetje om het CDA tijdens de Provinciale Statenverkiezingen wat kleur op de wangen te geven? Dit zullen we snel weten als de Kamervragen van BVNL hierover zijn beantwoordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten