emma thompson matilda

CHAOS! VVD'er Yesilgöz uit forse kritiek op nieuwe minister voor Asiel Marjolein Faber: "Ook niet onomstreden!"

Politiekjun 14, 10:56
Gisteren werd PVV'er Gidi Markuszower afgeserveerd als minister van Asiel en Migratie. De AIVD had zijn file getoond aan Wilders. Die schrok daar zo van dat het einde oefening was voor zijn maat. Kuch, hoest, Mossad, proest. Vervolgens werd bekend dat Marjolein Faber dán maar minister moest worden. Maar wacht, volgens Dilan Yesilgöz (VVD) is zij óók een probleem.
Als je dacht dat het kabinet nu wel even snel in elkaar gezet kunt worden kom je bedrogen uit. Ja, Markuszower moet weg vanwege klaarblijkelijke banden met Israël en de Mossad, maar daar mogen we het van de mainstream media blijkbaar niet over hebben want iedereen weigert angstvallig de oorzaak van zijn canceling te benoemen. Dat was even drama. Maar zijn vervanger, die zou goed moeten zijn. Toch?
Nou, dat valt even tegen. Marjolein Faber blijkt opeens ook heel wat vijanden te hebben in de politiek. Dat is op zich wel normaal, maar het probleem hier is dat mevrouw Fabers vijand... coalitiegenoot Dilan Yesilgöz is. Van de PVV.
Yesilgöz heeft zojuist namelijk laten weten dat zij en anderen serieuze problemen hebben met Faber als toekomstige minister van Asiel en Migratie. Faber is, zegt Yesilgöz, "ook niet onomstreden." Net als Markuszower, dus.
Yesilgöz's zorgen zijn zo serieus, dat ze direct duidelijk heeft gemaakt aan Wilders "en de formateur" wat ze van Faber denkt. En dat is dus weinig positiefs.
Nu is er wel een punt. Markuszower is geboren in Tel Aviv, hij heeft daar later ook gestudeerd, heeft vrijwel zeker een dubbel paspoort, heeft hechte banden met Likud Nederland, en werd er in het verleden al van beschuldigd dat hij informatie doorspeelde aan de Mossad. Daarom werd hij toentertijd zelfs van de PVV-lijst gehaald.
Maar bij Faber speelt zoiets in het geheel niet. Bij Faber lijkt het probleem te zijn dat Yesilgöz haar niet lief vindt.
Ja, en dus?
Er zijn heel veel mensen die de nieuwe VVD-minister van Defensie, Ruben Brekelmans, een eng ratje vinden. Een vervelende slang. Een doorgeslagen NAVO-engnek. Een knettergekke oorloghitser en nog een stomvervelende gast ook.
Maar dat betekent niet dat de andere partijen zijn nominatie dús maar kunnen blokkeren (hoewel dat oorloghitsen overigens wel reden zou moeten zijn, maar goed). Als je met elkaar in een coalitie gaat zitten heb je het met elkaar te doen, ook met specifieke individuen aan wie je een hekel hebt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Als Yesilgöz feitelijke informatie heeft waaruit blijkt dat Faber een security risk is, soit. Laat haar die informatie delen. Op tafel leggen. Dan kan ook zij weggestuurd worden, net zoals Markuszower gisteren.
Maar als dat niet zo is... als het Yesilgöz erom gaat dat ze Faber niet leuk vindt omdat Faber nogal fel uit de hoek kan komen? Tyf nou toch op. Je bent niet bezig met de verkiezing 'leukste PVV'er van het land.' Wilders mag in principe nomineren wie hij wil (zolang het niet om agenten van buitenlandse diensten gaat of mensen die daarvan verdacht worden). Als Yesilgöz dat niet fijn vindt gaat ze maar lekker in een hoekje zitten huilen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten