screen shot 2022 08 18 at 21

Bemoedigende woorden voor Wilders van Jan Dijkgraaf na het afserveren van Markuszower als minister: "Je komt telkens sterker terug."

Opiniejun 14, 10:00
In zijn kenmerkende stijl heeft Jan Dijkgraaf, de onvermoeibare briefschrijver van het Briefje van Jan, opnieuw zijn steun uitgesproken voor Geert Wilders. Na het afserveren van Gidi Markuszower als beoogd minister van Asiel en Migratie, weet Dijkgraaf zeker dat Wilders zich niet laat kisten door de kritiek en tegenslagen. De altijd scherpe en cynische pen van Dijkgraaf laat weer zien waarom hij een graag geziene columnist is onder veel rechtse lezers op het web.
Dijkgraaf richt zich direct tot Wilders en prijst hem voor zijn veerkracht en strategische manoeuvres. “Voor de derde keer konden de losers van 22 november 2023 en de Staatsomroepen en systeemcouranten hun lol niet op om jouw selectiebeleid,” begint Dijkgraaf zijn brief. Hij benadrukt dat de enige echte winst is dat er binnenkort een ‘kabinet Schoof’, feitelijk ‘kabinet Wilders 1’, naast koning Willem-Alexander zal staan. En dat is een prestatie van formaat.
Met een scherpe sneer naar de media en politieke tegenstanders, stelt Dijkgraaf dat Wilders altijd sterker terugkomt na een tegenslag. Hij herinnert aan eerdere situaties waarbij Wilders snel schakelde, zoals na het debacle met Van Strien, toen hij Ronald Plasterk als nieuwe verkenner presenteerde. Plasterk, een oud-PvdA’er en Telegraaf-columnist, was een meesterzet die de andere partijen in een lastig parket bracht.
Nu, na het afvallen van Markuszower, prijst Dijkgraaf de keuze voor Marjolein Faber. “Dat is ronduit een geniale zet,” schrijft hij. Dijkgraaf schildert een beeld van een ministerie dat actief communiceert naar potentiële migranten dat Nederland niet langer een paradijs voor gelukzoekers is. Met humor stelt hij voor dat het ministerie onder Faber een paar websites en miljoenen folders verspreidt met een afschrikwekkende foto van haar, wat beter zou werken dan jarenlang smeken om wat ruimte in Brussel.
We kunnen wel fijntjes opmerken als dit Briefje van Jan aan het adres van Sigrid Kaag was gericht, de term “vrouwenhaat” uit alle D66-kelen zou schallen. Maar omdat het nu Marjolein Faber betreft, is de boodschap vanzelfsprekend puur inhoudelijk. Ook DDS geniet van de dagen waarin keer op keer blijkt dat Geert Wilders niet voor één gat te vangen is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De steun van Dijkgraaf voor Wilders is onmiskenbaar en zijn boodschap is duidelijk: elke tegenslag is slechts een opstap naar een nog grotere triomf. Het kabinet Schoof, of beter gezegd Wilders 1, staat aan de vooravond van een nieuwe politieke realiteit in Nederland. En in de woorden van Dijkgraaf, het zijn schitterende dagen om getuige te zijn van deze politieke veerkracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten