screen shot 2022 09 28 at 12

Corinne Ellemeet (GL) zoveelste kartel-opstapper: 'Een guur politiek klimaat'

Politiekjul 18 2023, 12:00
GroenLinks Kamerlid Corinne Ellemeet heeft aangekondigd dat ze niet op de nieuwe kieslijst zal staan voor de aankomende verkiezingen op 22 november. Deze aankondiging komt als een schok voor velen, aangezien Ellemeet binnen één van die GroenLinksers is die door het partijkartel wel degelijk gewaardeerd wordt.
Ellemeets besluit roept vragen op over de mogelijke redenen achter haar vertrek. Is zij misschien een van degenen die het niet eens zijn met de gedeeltelijke of volledige fusie tussen GroenLinks en de PvdA? Of is ze gewoon moe van het politieke spel in Den Haag, dat ze als nep en onaangenaam beschouwt?
In haar afscheidsbrief heeft Ellemeet gesproken over het "ongure" klimaat in de politiek, een sentiment dat gedeeld wordt door andere politici die recentelijk hebben besloten om de handdoek in de ring te gooien. Maar is het echt zo dat het politieke klimaat in Nederland zo hard is geworden?

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het is gemakkelijk om te denken dat de politieke sfeer in Nederland harder is geworden, vooral als we kijken naar de recente golf van politici die hun functie neerleggen. Maar als we dit vergelijken met andere Westerse landen, is de politieke sfeer in Nederland nog steeds relatief mild.
Met andere woorden, al deze opstappers kunnen wel ophouden met hun gezeur en gezever de hele tijd. Ja, de politiek is misschien wat harder dan het was. Maar dat valt in het niet met het 'politieke klimaat' in Engeland, Amerika, Frankrijk en Duitsland.
Sterker nog, als we héél eerlijk zijn moeten we zeggen dat het klimaat ten opzichte van echte rechtse oppositie altijd keihard was - maar dat het kartel nu eindelijk een beetje weerwoord krijgt. Zie hoe ze Janmaat behandeld hebben en Fortuyn. Dat was absoluut niet misselijk. Die twee werden verrot gescholden, weggezet als nazis, bekogeld met taarten en stront, en Fortuyn werd zelfs om zeep geholpen.
Grappig dat die kartelianen het daar nooit over hebben. Wat hen betreft werd het klimaat pas 'onguur' toen zij af en toe een vervelende opmerking naar hun hoofd geslingerd kregen. Wat een hypocrisie.
Met al die kartelianen die opstappen is er een kans voor ons van gezond rechts om in november ons land terug te pakken. Bij DDS willen we het kartel in de media en de politiek ontmaskeren en zodoende beschadigen. Maar dat kunnen we alleen met JOUW hulp. Doneer daarom nu en help DDS een vuist te maken tegen GroenLinks, PvdA, D66 én de mainstream media.
Overigens bedoelt Ellemeet vrijwel zeker een "onguur klimaat" en niet een "guur klimaat." Een guur klimaat betekent namelijk onaangenaam weer. Als in: echt weer. Met een onguur klimaat wordt bedoeld een omgeving of situatie waarin je je onveilig en ongemakkelijk voelt. Je zou denken dat "hoogopgeleide GroenLinksers" zich bewust zouden zijn van dit verschil, maar blijkbaar is dat niet het geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten