djh05370 vera bergkamp d66

Dijkgraaf kijkt uit naar vertrek Bergkamp als Kamervoorzitter: Geen vrouwenhaat of homohaat maar gebrek aan integriteit

Opiniejul 17 2023, 9:32
Het is altijd verfrissend om te zien hoe Jan Dijkgraaf, met zijn scherpe pen en humoristische stijl, een eigen kijk heeft op de politieke gebeurtenissen in Den Haag. In zijn Briefje van Jan wrijft hij in zijn handen van plezier bij de gedachte dat Vera Bergkamp (D66) niet herkozen wordt als Kamervoorzitter. Met een geamuseerde toon neemt hij Bergkamp op de korrel en stelt hij haar integriteit ter discussie.
Dijkgraaf haalt met zijn typerende humor het pad van Kaag en Jetten aan, die de 'vrouwenhaat' en 'homohaat' kaart hebben gespeeld. Maar hij prikkelt ook Bergkamp en daagt haar uit om zelfkritisch te zijn. Hij suggereert dat ze de schuld niet bij anderen moet leggen, maar eerlijk naar haar eigen handelen moet kijken.
De geamuseerde toon van Dijkgraaf is voelbaar wanneer hij Bergkamp uitdaagt om een goed woord te zoeken voor haar "integriteitsangst". Hij speelt met woorden en zorgt voor een lichte spot, waardoor zijn artikel vermakelijk wordt om te lezen.
Dijkgraaf gaat verder en beschuldigt Bergkamp van disfunctioneren, het aan de leiband lopen van de zittende macht en het creëren van een onveilige werkomgeving voor ambtenaren. Hij trekt zelfs de vergelijking met het mes in de rug van haar voorgangster Khadija Arib, wat een humoristische overdrijving is die de lezer doet glimlachen.
Massa-immigratie maakt Nederland kapot. Er moet iets gebeuren. De Dagelijkse Standaard verzet zich hier tegen en wil afdwingen dat het in Nederlanders gaat zodat onze belastingcenten niet meer in de zakken verdwijnen van gelukszoekers. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig, want links (de media, de politiek, Big Tech) werkt ons op alle mogelijke manieren tegen. Steun ons, eenmalig of maandelijks, en samen kunnen we deze strijd aangaan.
Hoewel niet iedereen het eens zal zijn met de visie van Dijkgraaf, biedt zijn artikel een vermakelijke en geamuseerde kijk op het aanstaande vertrek van Vera Bergkamp als Kamervoorzitter. Bij een nieuwe samenstelling van de Kamer is het gedaan met Bergkamp als voorzitter. Mogelijk wordt dan eindelijk Martin Bosma (PVV) Kamervoorzitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten