2l4a6146 mirjam bikker cu

Hypocriete Bikker (CU) beweert opeens: "Idealen boven macht!"

Politiekjul 17 2023, 10:15
Het nieuws dat Mirjam Bikker, de huidige partijleider van de ChristenUnie, de lijsttrekker wil zijn bij de verkiezingen van november 2023, is op zijn zachtst gezegd verontrustend. Niet omdat ze ongetwijfeld de positie zal krijgen - dat is een gegeven, gezien ze al de partijleider is sinds Gert-Jan Segers opstapte. Nee, het is de manier waarop Bikker de verkiezingen ingaat die ronduit belachelijk is.
Bikker beweert nu voor het principe "Idealen boven macht" te staan. Dit is een uitspraak die zo absurd is dat het bijna lachwekkend is. De ChristenUnie heeft zich de afgelopen jaren, in de kabinetten Rutte III en IV, gedragen als een marionet van de macht. De partij heeft alles gedaan om de macht te behouden, inclusief het verraden van haar eigen kiezers en het ondermijnen van Nederland.
De leugens van Mark Rutte werden keer op keer getolereerd. Voor een partij die zichzelf 'christelijk' noemt, zou je denken dat eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel staan. Maar bij de ChristenUnie leek het erop dat alles geoorloofd was, zolang het maar macht opleverde. Liegen en bedriegen waren blijkbaar acceptabele tactieken.
En nu komt Bikker opeens met dit nieuwe principe aanzetten. Het is volkomen ongeloofwaardig. Het is een doorzichtige poging om de partij in een nieuw licht te stellen, om de schade van de afgelopen jaren te herstellen. Maar de kiezers zijn niet dom. Ze herinneren zich de acties van de ChristenUnie onder leiding van Rutte. Ze herinneren zich de leugens, het verraad, en de schade die is aangericht.
Vergis je niet! Als partijen als de ChristenUnie - met hun gelieg en bedrieg - het weer voor het zeggen krijgen in Nederland dan is het gedaan met ons land. Massa-immigratie gaat door, de stikstofgekte wordt wet, boeren verdwijnen, FVD gaat verboden worden, en media als DDS worden het zwijgen opgelegd. Daarom is het nu in aanloop naar de verkiezingen belangrijker dan ooit dat je DDS steunt. Dat kan eenmalig of maandelijks. Wat er ook gebeurt: we gaan elke euro gebruiken om een vuist te maken tegen links, tegen de elites, tegen de globalisten, en voor ónze en dus jouw principes in de hoop Nederland te rédden. Steun ons!
Idealen boven macht? Dat zou een mooi principe zijn, als het oprecht was. Maar op basis van het verleden van de ChristenUnie, is het moeilijk te geloven dat dit meer is dan een lege slogan. Blijkbaar is dat wat de CU betreft tegenwoordig ook heel 'christelijk.'
Overigens is het wel vermakelijk dat ze zo opzichtig voor deze slogan kiest. Het is namelijk een directe aanvaller op haar voorganger, Segers. Die verkoos heel duidelijk macht boven idealen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten