D66-dame gaat los bij Jinek: 'Fractievoorzitter stond op tafel, ging voor me staan en zei...'

D66-dame gaat los bij Jinek: 'Fractievoorzitter stond op tafel, ging voor me staan en zei...'

Politiekapr 19, 11:57
Foto: een geheel willekeurige foto van een willekeurige voormalige fractieleider van D66 die geheel niet de fractieleider hoeft te zijn over wie Weener het had.
D66'er Marleen Weener is voormalig politiek-assistent van haar partij. Ze is nu blij dat ze die baan niet meer heeft. Want tijdens haar werk heeft ze meerdere keren meegemaakt dat er sprake was van serieuze seksuele intimidatie (en erger). Zo herinnert ze zich dat "de fractievoorzitter" in een dronken bui voor haar op tafel ging staan, met een biertje in zijn hand, en luidkeels verkondigde dat zij vast wel wist "hoe groot de lul" van een andere aanwezige D66'er was.
"Ik was vier jaar politiek assistent en had een etentje met prominenten," legde Weener gisteren uit bij Jinek aan tafel. "Een aantal mensen was behoorlijk dronken. De fractievoorzitter klom op tafel met een biertje. Hij ging bij iedereen speechen en halverwege zei hij dat ik de lengte van de lul van iemand anders wel zou weten."
En ja, daar was ze behoorlijk van onder de indruk. Ze voelde zich enorm geschoffeerd, zowel omdat het duidelijk seksuele intimidatie was, maar ook omdat het bewees dat er flink over haar geroddeld werd. "Ik werd stil, keek om me heen en dacht wat doe ik hier? Er werd geroddeld over mij achter de schermen. Er was niemand die mij hielp, niemand deed iets."
"Je hebt geen vrienden in de politiek," concludeerde ze dan ook. "Ik heb mijn baan opgezegd en huis verkocht."
Ze noemt de fractieleider in kwestie niet bij naam. Alleen dus dat het om een man gaat... en blijkbaar om een maan die bepaald niet op zijn mondje gevallen was, die wel van een pilsje hield, die nogal graag in het centrum van de belangstelling stond, en die bepaald niet vies was van een intimidatietje hier of daar. Goh, wie kan dat toch zijn geweest. Vragen, vragen, vragen.
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!
Hoe dan ook, natuurlijk bewijst dit voor eens en altijd dat die D66-bende één groot MeToo-schandaal ís. Iedereen met contacten in Den Haag weet dat er daar veel meer gebeurd is. Als díe beerput open gaat krijgen we écht wat vunzige verhalen te horen. Roddelpraat is er niets bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten