d66 campagne voor associatieverdrag oekraine 25913608886

D66: Een totalitaire partij die Kamerleden wil straffen voor elke misstap

Politiekjun 19 2023, 15:00
Het lijkt erop dat D66 weer een poging doet om zichzelf als de morele autoriteit van de politiek te presenteren. Dit keer willen ze de mogelijkheid creëren om Kamerleden die hun nevenfuncties niet openbaar maken te schorsen totdat ze zich aan de regels houden. Het plan, voorgesteld door Kamerlid Joost Sneller, laat zien dat D66 een betuttelende houding aanneemt en Kamerleden als kleuters behandelt.
Natuurlijk moeten Kamerleden zich aan de wet houden. Niemand betwist dat. Maar het lijkt erop dat D66 graag een heksenjacht organiseert om politici te straffen voor elke kleine fout. Ze hebben eerder laten zien dat ze een obsessie hebben met het schorsen van politici, zoals we hebben gezien bij Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Het lijkt erop dat ze hun pijlen nu op elke politicus richten die niet perfect in de pas loopt.
Wat nog zorgwekkender is, is dat D66 zichzelf als de morele waakhond van de politiek presenteert. Ze doen alsof ze de partij zijn die het beste voorheeft met het Nederlandse volk terwijl zij Nederland uitverkopen aan de EU en de grenzen wagenwijd openzetten. Maar laten we niet vergeten dat politici ook mensen zijn en dat ze fouten kunnen maken. In plaats van meteen met het strafboekje te zwaaien, zouden we moeten proberen begrip te tonen en te zoeken naar constructieve oplossingen.
Het is ook belangrijk om te bedenken dat D66 zelf niet vrij is van zonden. De partij heeft in het verleden ook te maken gehad met schandalen en heeft zelfs ministers en Kamerleden moeten laten aftreden. Laten ze dus niet te hoog van de toren blazen en anderen de maat nemen alsof ze onberispelijk zijn.
In plaats van meteen met de zweep te komen, zou D66 beter kunnen investeren in het ondersteunen en begeleiden van Kamerleden, zodat ze zich beter bewust worden van hun verplichtingen en de regels beter kunnen naleven.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we hopen dat andere partijen deze betuttelende benadering van D66 niet steunen en in plaats daarvan streven naar een volwassen en constructieve politieke omgeving. Het is tijd om af te stappen van de totalitaire obsessie met het bestraffen en schorsen van politici en in plaats daarvan te focussen op het creëren van een open en eerlijk politiek debat. We snappen dat D66 met het laatste veel moeite heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten