shutterstock 1985337332

D66-leidster Sigrid Kaag pleit in Buitenhof voor grote transformatie van Nederland en aanpakken landschap

Politiekmrt 12 2023, 16:00
D66-leidster Sigrid Kaag heeft, hoe kan het ook anders, kritiek geuit op de rechtse partijen inzake de idiote en zelfverzonnen stikstofcrisis. Waaronder de PVV, BBB, en FVD komen aan de beurt in de uitzending van Buitenhof van eerder vandaag vanwege het volgens Kaag ontbreken van een oplossing voor de stikstofcrisis. Kaag vindt dat deze partijen suggereren dat het halveren van het aantal natura 2000-gebieden de oplossing is voor de crisis, terwijl dit volgens haar geen reële "dreiging" wegneemt.
In plaats daarvan pleit ze voor een grote transformatie van Nederland waarbij het landschap moet worden aangepakt en versnelling van maatregelen een optie moet zijn. Met andere woorden: er moeten zoveel mogelijk boeren zo snel mogelijk verdwijnen!
Kaag vindt het verontrustend dat de politiek decennialang keuzes heeft uitgesteld en dat de boeren nu de prijs betalen. Een beetje hypocriet van mevrouw Kaag aangezien D66 in het verleden meerdere male deel heeft uitgemaakt van het kabinet. Ze benadrukt dat er behoefte is aan “duidelijkheid en daadkracht”, vooral voor de boeren die zich zorgen maken over hun toekomst en bestaanszekerheid. Iets wat nota bene zelf door de boerenhaters van D66 zelf wordt aangewakkerd.
Kaag is van mening dat het belangrijk is om te kijken of het kabinet op koers ligt en zo nodig bij te sturen, op nationaal of provinciaal niveau. Het is volgens haar van belang om ijkmomenten te benutten en een versnelling te bewerkstelligen in de afbouw van de stikstofuitstoot. “Als de voortgang dusdanig goed is dat je per gebied kunt zien dat je met nog een paar extra stapjes nog beter kan of er bijna bent dan vraagt dat om de realiteit van dat moment om dat met elkaar te wegen.” Aldus Kaag.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten