20220125 tweede kamer caroline van der plas bbb

Caroline van der Plas (BBB) haalt in interview uit naar D66: 'Ik weet niet waar jullie mee bezig zijn, maar wij krijgen er alleen maar leden erbij!"

Politiekmrt 12 2023, 15:00
Met de Provinciale Statenverkiezingen in het vooruitzicht zijn alle ogen gericht op de BoerBurgerBeweging (BBB). Lijsttrekker Caroline van der Plas is het gezicht van de campagne en weet dat haar partij de grote uitdager is. In een uitgebreid interview met NU.nl vertelt Van der Plas over de uitdagingen van de campagne en de haat die ze over zich heen krijgt uit onder andere de D66-hoek.
Het valt niet te ontkennen dat Van der Plas de laatste tijd veel in de media verschijnt. Maar is deze campagne slopend voor haar? In het interview met NU.nl geeft ze aan dat het een slopende campagne is en dat eerdere duizeligheid vanwege de hoge werkdruk inmiddels is afgenomen. Op de vraag of deze campagne voor van der Plas heftiger is dan de campagne in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen reageert van der Plas als volgt: "Nou, weet je... wat het heftig maakt is de haat. Dat hebben we de vorige keer niet meegemaakt. Er is meer weerstand. Ook vanuit de Kamer," legt Van der Plas uit. Ze krijgt veel negatieve reacties via sociale media waarin ze wordt uitgemaakt voor dingen als 'boerenverrader', 'kartelhoer' en 'WEF-puppet' (World Economic Forum).
Van der Plas is niet bang om namen te noemen en bevestigt dat de beschuldigingen ook van links komen. "D66 heeft mij de laatste weken ook op de korrel," zegt ze. Er zijn mensen in hun achterban die haar wegzetten als fascist, nazi en extreemrechts. "Met wat Kamerleden doen kan ik nog wel omgaan, en ik kan er ook grapjes over maken. Maar ik zei laatst wel tegen Jan Paternotte (D66): 'Ik weet niet waar jullie mee bezig zijn, maar wij krijgen er alleen maar leden erbij. Focus je op je eigen punten!'"
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten