20220125 Tweede Kamer Caroline van der Plas BBB

'Karteliaans!' Caroline van der Plas (BBB) insinueert dat FVD-kritiek haar 'onveilig' maakt

Politiekmrt 12 2023, 17:00
Caroline van der Plas (BBB) heeft in een interview met kartelwebsite Nu.nl geïmpliceerd - of eigenlijk gewoon gezegd - dat Forum voor Democratie haar veiligheid in gevaar brengt door haar te bekritiseren. Ja, zegt ze, linkse partijen noemen haar soms fascist, nazi en erger, maar het echte gevaar is FVD dat soms zegt dat ze het hele narratief moet afwijzen en niet moet ophouden bij wat zij 'beleidskritiek' noemen.
Ten eerste, we moeten allemaal meeleven met elke politicus of politica die niet meer normaal over straat kan door bedreigingen. We leven helaas in tijden waarin dit steeds vaker gebeurt. Maar het moet niet gebeuren. Elke dreiger moet ASAP opgepakt en vervolgd worden. We sympathiseren natuurlijk van harte met Van der Plas. Iedere gek die haar verdedigt verdient een lekkere gevangenisstraf in een zwaarbewaakte gevangenis. Ga daar maar over je zonden nadenken.
Maar wat Van der Plas nu doet in het Nu.nl-interview is werkelijk irritant. Want ze schuift de bedreigingen keihard in de schoenen van FVD. Dit omdat die partij de euvele moed heeft haar soms te bekritiseren:

"Nou, weet je... wat het heftig maakt is de haat. Dat hebben we de vorige keer niet meegemaakt. Er is meer weerstand. Ook vanuit de Kamer. Er wordt zo veel bagger over ons uitgestort. Via sociale media en mailtjes krijg ik dan te horen dat ik een 'boerenverrader' ben. Ik word 'kartelhoer' genoemd, of een 'WEF-puppet'." 

De Nu.nl-marionet vraagt daarop of het dus van FVD afkomstig is. Haar antwoord:

"Klopt. Ik ben ook niet bang om dat zo te zeggen. Maar ook van links hoor, mind you. D66 heeft mij de laatste weken ook op de korrel. Nee, maar er zitten ook mensen in hun achterban die mij wegzetten als fascist, nazi en extreemrechts."

Als voorbeeld noemt ze dit:

"Eind februari nog in een stikstofdebat. Gideon van Meijeren (FVD-Kamerlid, red.) zei dat ik er niet voor de boeren ben en zo. Hij ging maar door. Toen zei ik: 'Realiseer je dat jouw uitspraken gevolgen hebben voor mensen'."

Vervolgens zegt ze dat "ze" (FVD'ers) lak hebben aan de consequenties ofzo van hun uitspraken.
Dit slaat natuurlijk nergens op. Zoals ik uitleg op Instagram: eigenlijk lijkt dit gewoon op karteliaanse spelletjes. Elke andere partij mag BBB bekritiseren, maar wee je gebeente als FVD dat ook doet. Want dan zouden er opeens een paar gekkies zijn die doordraaien.
Wat is de oplossing dan? Geen kritiek meer leveren? Niet meer hardop zeggen dat BBB beleidskritiek doet, geen systeemkritiek, maar dat het probleem juist is dat het systeem kapot is? 
Want stel je voor dat iemand met veel te veel passie, een bord voor de kop, en te weinig Prozac-pilletjes in huis dat hoort en denkt: 'Ik Ga HaAr Nu HeEl BoOs MaIlEn!!!!'?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit slaat nergens op. FVD-politici zorgen niet voor bedreigingen. Ze hebben ook geen "lak" aan bedreigingen. Wat ze wel hebben is lak aan mensen die hen het zwijgen willen opleggen onder het mom van 'bedreigingen.' En dat is nou juist waar het kartel al maanden, zo niet een paar jaar, mee bezig is. Terwijl zij ondertussen FVD'ers uitmaken voor racisten, nazi's en fascisten wat wérkelijk gevaarlijke situaties kan opleveren, zoals we hebben gezien met Pim Fortuyn twintig jaar geleden. Toen was het een doorgedraaide linkse gek die 'ingreep' na geïnspireerd te zijn door beschuldigingen van 'het nazistische gevaar.'
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten