Screen Shot 2022 06 08 at 125043

FVD niet onder de indruk van kritiek Van der Plas: 'Hier, dit zijn de verschillen tussen ons en BBB!'

Politiekmrt 12 2023, 18:00
Eerder vandaag schreven wij al dat Caroline van der Plas in een interview aan Nu.nl had gezegd dat zij bedreigingen krijgt door 'agressieve retoriek' van FVD'ers. Die zouden bedreigingen willens en wetens inspireren. Ze hebben lak aan de consequenties daarvan. Let wel, dit terwijl Thierry Baudets huis al meerdere keren beklad is door linkse gestoorde mafketels.
Hoe dan ook, FVD is niet onder de indruk van die beschuldiging. De partij heeft namelijk fijntjes zojuist nog een keer de verschillen tussen FVD en BBB uiteen gezet. Die verschillen komen er wat FVD betreft op neer dat zij échte systeemoppositie is, terwijl BBB het bestaande beleid alleen een beetje wil bijschaven. 
Qua stikstof zijn er duidelijke verschillen, zie je in de tabellen van FVD. Zo is FVD helemaal voor het schrappen van de reductiedoelen. Het is grote flauwekul vindt FVD. BBB denkt daar anders over. Die willen wél reductiedoelen behouden. Daarnaast wil FVD ophouden met boeren uitkopen én de EU-regels loslaten wat stikstof betreft. BBB stemt daar allemaal 'tegen' op.
Ook wat de energietransitie betreft zijn er grote verschillen. FVD wil helemaal stoppen met het klimaatbeleid. De partij wil weer boeren in Groningen én kolencentrales openen. BBB is daar tegen, tegen, en tegen.
Hoe zit het dan met Woke? Nou, FVD heeft de Woke-ideologie de oorlog verklaard. BBB? Die heeft het ultralinkse en radicale Regenboogakkoord onlangs juist getekend.
Tenslotte zijn er nog de twee onderwerpen immigratie en de oorlog in Oekraïne. We beginnen met de laatste: FVD wil aansturen op vrede, BBB wil feitelijk de pro-Oekraïense oorlogslijn behouden, vindt FVD. En qua immigratie kiest BBB voor het binnenlaten en opvangen van illegalen, FVD niet; wil BBB gemeenten dwingen asielzoekers op te vangen, FVD niet; wil BBB asielzoekers opvangen in overheidsgebouwen, FVD niet.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is natuurlijk een heel normaal politiek debat - en een heel normale manier van campagnevoeren. Hier is niets agressiefs aan. Het is niet gevaarlijk. Het is niet eens bijna oproepend tot geweld. Misschien dat BBB het oneens zal zijn met bepaalde punten die hier boven beschreven staan. Dat kan. Ook dat soort zaken vinden plaats in campagnetijd (ruzie over waar partijen zelf voor zeggen te staan en waar ándere partijen vinden dat ze voor staan).
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten