D66'ers Jan Terlouw en Tjeerd de Groot hebben het absurde plan om van de Waddenzee een BV te maken

D66'ers Jan Terlouw en Tjeerd de Groot hebben het absurde plan om van de Waddenzee een BV te maken

Het recente voorstel van D66 lid Jan Terlouw en D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot om de Waddenzee te verklaren als een besloten vennootschap is absurd. De grootste zorg van deze heren is niet om te beschermen wat een van de meest waardevolle en ecologisch diverse natuurgebieden van Nederland is, maar om de economische belangen van vissers en oliemaatschappijen te saboteren.

De suggestie dat de Waddenzee, net als de Mar Menor en de Whanganui-rivier, haar eigen belangen zou kunnen verdedigen door haar toekenning van rechtspersoonlijkheid is niets meer dan een kwaadaardige intrige. De Waddenzee is geen entiteit met een eigen wil, maar een ecologisch systeem dat beschermd moet worden tegen menselijke vervuiling en verstoring.

Het idee dat de Waddenzee schadevergoedingen zou kunnen verhalen op vervuilers en die vervolgens zou kunnen gebruiken voor haar eigen herstel is niet alleen onpraktisch, maar ook onethisch. De verantwoordelijkheid voor het beschermen van de Waddenzee ligt bij de mensheid en niet bij een stuk land of water.

De opmerking van Tjeerd de Groot dat de Waddenzee "zelf een stem" moet krijgen, is niets minder dan een verontschuldiging voor zijn eigen gebrek aan realiteitszin en visie. Het is wel opmerkelijk dat D66, de grote voorvechter van windmolens hiervoor pleit. Windmolens die duizenden vogels het leven hebben gekost.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is duidelijk dat D66 geen partij is die echt groen of duurzaam is. Tjeerd de Groot is alleen geïnteresseerd in het verdedigen van de economische belangen van globalistische milieuclubjes, ongeacht de gevolgen voor de natuur en de maatschappij. Het is tijd voor echte leiders die echt geïnteresseerd zijn in het beschermen van onze natuur en het behouden van onze ecologische diversiteit. Hiervoor moet je tegenwoordig bij rechts Nederland zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties