image3

DDS Exclusief! BVNL in Gilze mist de wow factor!

Politieksep 19 2022, 17:30
DDS is afgelopen zaterdag afgereisd naar het bourgondische Noord-Brabant, naar Gilze onder de rook van Tilburg. Om een partijbijeenkomst van BVNL bij te wonen. Twee sprekers vormden de kern van de bijeenkomst, Wybren van Haga en de Telegraaf-columniste Marianne Zwagerman. Het is een partij in de opbouwfase waar de nodige zaken beter moeten als zij succesvol willen worden.
Het was een goed bezochte bijeenkomst met 150 mensen. De meerderheid bestond uit mannen van middelbare leeftijd (40+). Wybren van Haga begon de middag met een welkomswoord. De slogan van BVNL is ''Als je nergens voor staat val je voor alles''. Deze slogan werd door de aanwezigen met de instemmende woorden; hear, hear begroet. BVNL is een fatsoenlijke klassiek liberale partij met een economisch rechts geluid, die juist wél wil uitvoeren wat de VVD al jaren heeft beloofd. Een partij voor ondernemers. Een partij voor mensen die wat willen bijdragen en niet voor bankhangers.
Fatsoenlijk is allemaal leuk en aardig maar in de politiek moet je af en toe buiten de lijntjes kleuren als je je punt wilt maken. Natuurlijk hoef je niet als een ongeleid projectiel tekeer te gaan in de Kamer, maar je moet wel een herkenbaar authentiek geluid hebben. Het liberalisme is door het nalatig handelen van de VVD ernstig besmet geraakt. Woke, cultuurrelativisme en collectivisme hebben onder twaalf jaar Rutte hun intrede gedaan in Nederland. Het liberalisme biedt te weinig bescherming om bedreigingen voor een welvarend en soeverein Nederland tegen te gaan. Een partij voor ondernemers klinkt leuk. Alleen ondernemers zijn niet honkvast, ze zullen altijd op de winnaar stemmen. Daar hebben zij in hun ogen meer belang bij en zij houden bij hun stemgedrag altijd rekening met hun klantenkring. Veroorzaak je een keer ophef dan kunnen ondernemers snel van je afkeren. Ondernemers zijn veel te bang dat zij worden afgerekend op de capriolen van een politieke partij. Daarom zullen ze altijd voor het betrouwbare politiek correcte alternatief kiezen. BVNL moet deze positie heroverwegen als zij een succesvolle partij willen worden met bestaansrecht.
Marianne Zwagerman: Nederland is het rubberen tegel paradijs
Marianne Zwagerman was de tweede spreker. Zwagerman houdt een mooi verhaal over een Nederland waar de overheid mensen laat leven. Ze vindt zichzelf een activiste. Het uitkomen van je mening levert je veel op en kost ook heel veel. Je maakt geen vrienden en een journalist moet veel inslikken als je goed wilt functioneren. Nederland is volgens Zwagerman het land van mietjes geworden. Het rubberen tegel paradijs. De overheid probeert elk risico te beperken alles wordt daarom kapot betutteld.
Wybren van Haga reageert op de woorden van Marianne Zwagerman over het rubberen tegel paradijs. De obsessie van links collectivistisch Nederland om alles te beveiligen is verstikkend. Hierdoor ontstaat een onvrije samenleving. BVNL strijdt tegen het collectivisme volgens van Haga. Communisten zijn namelijk opgegaan in partijen met zalvende namen zoals GroenLinks en VVD. Duidelijk verhaal. GroenLinks is een fusiepartij met o.a, de CPN. En de VVD is gekaapt door sociaal-liberalen die graag een grote overheid zien.
3412
Marianne Zwagerman: Ondernemers wordt politiek actief
Marianne Zwagerman vindt dat mensen hun eigen problemen moeten hebben, die bestaan uit eigen verantwoordelijkheid. Zwagerman stelt dat dit land is gekaapt door mensen die niets kunnen. We leven in een ambtelijke dictatuur. Volgens haar moeten meer ondernemers de politiek in. Ondernemers hebben namelijk twee bedrijven, je eigen onderneming en het tweede bedrijf is je directe omgeving, je gemeente, provincie of je land in het geval van Wybren van Haga. Voel je verantwoordelijk voor je tweede bedrijf zegt Marianne Zwagerman. Dit is een pleidooi richting ondernemers om politiek actief te worden. Dit kan alleen werken in mijn ogen als een ondernemer als waterdrager kan functioneren in een politieke organisatie. Helaas zijn veel ondernemers solistisch ingesteld en eigenwijs.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Conclusie: BVNL mist de wow factor
BVNL ontkent de invloed van het WEF. Het World Economic Forum speelt geen grote rol in onze politiek volgens Van Haga. Dan sluit je duidelijk de ogen voor de realiteit. De EU en VN hebben namelijk samenwerkingsovereenkomsten met het WEF afgesloten om hun SDG doelen voor 2030 te bereiken. Als je dit niet erkent dan sluit je je ogen voor een belangrijk issue van deze tijd; de strijd tegen het globalisme omarmt door corporatisme en technocratie. Daarnaast mis ik de wow factor bij BVNL. Het is een spin-off en geen partij met een eigen identiteit. De bravoure ontbreekt waardoor er geen klik is. Daarnaast heeft BVNL een kleinzielige en kinderachtige partijleider in de persoon van Wybren van Haga. Toen de redacteur van dit artikel aan hem werd geïntroduceerd vond hij het nodig om op te merken dat de Dagelijkse Standaard alleen maar positieve artikelen schrijft over FVD. Tip voor Van Haga je moet altijd uitgaan van je eigen kracht en niet je concurrenten bekritiseren of goedgezinde media afzeiken. Als je nog vol met rancune zit dan wordt het niks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten