pieter omtzigt 9o1a6912

De Hoogmoed van Omtzigt: Hij dicteert media hoe zij lijsttrekkersdebatten moeten organiseren, als ze niet luisteren dan doet NSC niet mee!

Politieksep 07 2023, 16:00
De nieuwste act van Pieter Omtzigt in de aanloop naar de verkiezingen is niets minder dan een opzichtige poging om de regels van het democratische spel te herschrijven naar zijn eigen hand. Tijdens zijn Binnenhoflezing in Nieuwspoort deed Omtzigt een wel heel bijzondere oproep: hij wil alleen deelnemen aan diepgaande debatten als er maximaal drie lijsttrekkers aanwezig zijn schrijft de Volkskrant. In andere woorden, Omtzigt wenst alleen een podium als hij het zélf kan vormgeven.
Het is ronduit verbazingwekkend en opmerkelijk dat een politicus die wil afrekenen met de oude politiek nu denkt te kunnen dicteren hoe verkiezingsdebatten gevoerd moeten worden. Zeker als we bedenken dat het lijstrekkersdebat bij uitstek een plaats is waar een veelheid aan stemmen en meningen gehoord moet worden. Maar nee, volgens Omtzigt leiden veel sprekers alleen maar tot oneliners van twintig seconden. Alsof de complexiteit van Nederlandse problemen alleen in een intiem groepje besproken kan worden. En bij die ''3'' partijen zitten dan niet onvervalste geluid bij van de PVV. Nee Omtzigt hier trappen wij niet in dit is een poging om de PVV, FVD en BVNL uit te sluiten.
Nu kan het natuurlijk zo zijn dat Omtzigt, gelet op zijn mogelijke positie na de komende verkiezingen, graag een voorkeursbehandeling wil. Maar laten we duidelijk zijn: dat is de arrogantie van de macht ten top. De insinuatie dat alleen hij en een select groepje collega's de problemen van Nederland kunnen bespreken, is een klap in het gezicht van alle andere politici én hun kiezers. Partijen ter rechterzijde van BBB doen er blijkbaar niet toe. Dit vind ik niet horen bij een nieuw sociaal contract. Dit gewoon oude wijn in nieuwe zakken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
En wat te denken van Omtzigt's houding in het algemeen? Hij wil alles veranderen, maar niet de grootste worden, niet aan debatten meedoen en al helemaal geen premier worden. Waar staat hij dan wel voor? Een hoofdrol opeisen, maar vervolgens niet aan de zijlijn willen staan? Het riekt naar een politieke stunt, bedoeld om aandacht te trekken zonder de verantwoordelijkheid te nemen. Het begint er steeds meer op te lijken dat hij meedoet om zo de patriottische partijen de wind uit de zeilen te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten