49418249367 7ca94ac288 c

De Kapiteinenlijn heeft een primeur: stikstof minister van der Wal viert vakantie op Curaçao

Politiekjul 18 2022, 14:24
De kapiteinenlijn van Yves Gijrath en Erik de Vlieger komt vanavond met de primeur dat minister van der Wal van Natuur en Stikstof haar vakantie viert op Curaçao. Normaal gesproken is dit natuurlijk geen nieuws. In dit geval is dat totaal anders deze minister wil juist de veestapel van de boeren halveren omdat er te veel stikstof wordt uitgestoten en de minister breidt met een vliegreis haar CO2 footprint uit. Dit moet voor de boeren heel wrang voelen.
Veel politici hebben van politiek en beeldvorming weinig kaas gegeten. Hier speelt timing een hele belangrijke rol. Christianne van der Wal, minister van Natuur en Stikstof, lijkt daar weer een perfect voorbeeld van. Vooropstaand iedereen verdiend vakantie, echt waar. Zéker hardwerkende ministers. En de minister van Stikstof en Natuur heeft duidelijk onvoldoende nagedacht over welk signaal ze hiermee afgeeft aan de boeren in Nederland.
Het is de bedoeling dat van der Wal over 6 weken met de boeren in gesprek gaat over de stikstofreductie. Dat is al rijkelijk laat. Maar ze staat daar straks met 0-3 achter, omdat een minister die predikt over het reduceren van stikstof, maar zelf de wereld over vliegt voor een vakantie, totáál ongeloofwaardig is. Naast dat ze er blijk van geeft weinig kennis te hebben van Stikstof heeft ze er nu een probleem bij. Een geloofswaardigheidsprobleem, gefeliciteerd mevrouw van der Wal!
Het is vandaag met 29°C heerlijk vertoeven aan de Nederlandse kust. Een slimme minister had zich vandaag dan ook op de fiets in de duinen richting zee vertoond. Dat is namelijk veel beter voor het milieu. To practise what she preaches.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten