shutterstock 1629294280

De Volkskrant eist meer zelfhaat bij Nederlandse jeugd met pleidooi voor slavernijboeken

Politiekokt 09 2023, 13:00
Daar gaan we weer. De Volkskrant, nooit verlegen om de Nederlandse samenleving een spiegel voor te houden waarin we onszelf alleen maar kunnen zien als de schurken van het verhaal, heeft weer een manier gevonden om het nationale schuldgevoel aan te wakkeren. Dit keer is het doelwit onze jeugd, die blijkbaar niet genoeg wordt onderwezen over hoe verschrikkelijk hun voorouders wel niet waren.
Maureen Brown, een Amsterdamse lezeres, uit haar frustratie over het gebrek aan jeugdboeken over het slavernijverleden in de recent gepubliceerde aanbevolen leeslijsten. Ze vraagt zich af: "Wie leidt onze kinderen naar die andere wereld?" Wel, als het aan ons ligt, Maureen, zeker niet degenen die hen willen doordrenken met een eeuwigdurend schuldgevoel over gebeurtenissen waar zij geen deel van uitmaakten.

Zelfhaat

Het is een bekend riedeltje: de jeugd moet worden onderwezen over het slavernijverleden om een 'betere' toekomst te creëren. Maar wat is het echte doel hier? Om een generatie op te voeden die hun eigen land, cultuur en geschiedenis veracht? Om een eeuwige schuld en schaamte te creëren voor iets waar ze geen controle over hadden?
Het is niet de taak van het onderwijs om kinderen te leren zichzelf en hun afkomst te haten. Het is hun taak om een evenwichtige, eerlijke kijk op de geschiedenis te bieden, waarbij alle aspecten worden belicht, niet alleen de donkere hoofdstukken.
In plaats van onze kinderen te belasten met de zonden van het verleden, zouden we hen moeten leren trots te zijn op de positieve bijdragen en vooruitgang die ons land heeft geboekt. We moeten stoppen met deze obsessie om het verleden te gebruiken als een stok om de huidige en toekomstige generaties mee te slaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor onze kinderen, onze cultuur én onze geschiedenis. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons de zelfhatende Woke-gekken te verslaan in deze strijd voor de ziel van ons land én van onze kinderen.

Hou toch op

De Volkskrant en Maureen Brown mogen dan wel pleiten voor meer onderwijs over het slavernijverleden, maar laten we duidelijk zijn: het onderwijzen van een eeuwigdurende schuld en zelfhaat onder onze jeugd is niet de weg voorwaarts. Het is tijd om de obsessie met ons duistere verleden los te laten en te focussen op het bouwen van een toekomst waarin onze kinderen trots kunnen zijn op hun land en erfgoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten