volkskrant

De Volkskrant promoot communistische propaganda met het idee van een bestaansmaximum

Politiekjan 05 2023, 14:00
Volgens een artikel in de Volkskrant pleiten sommigen ervoor om een "bestaansmaximum" in te stellen om de grote ongelijkheid in de samenleving aan te pakken. Volgens politiek filosoof Dick Timmer is "extreme ongelijkheid...schrijnend" en "onrechtvaardig."
Oh ja. Klinkt leuk. Alleen is er natuurlijk een enorm probleem. Het is helemaal niet aan de overheid om te bepalen hoeveel iemand mag verdienen of bezitten. Dit soort ideeën klinken misschien aantrekkelijk, maar in de praktijk zijn ze doodeng.
Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat een dergelijk systeem ooit eerlijk zou kunnen worden toegepast. Hoe zou het bestaansmaximum bepaald worden? Wie zou het bedrag moeten beheren? Hoe zou het worden geïmplementeerd? Al deze vragen zouden leiden tot oneerlijke uitkomsten en onduidelijkheid.
Daarnaast zou het instellen van een bestaansmaximum leiden tot een afname van de welvaart in de samenleving. De drang naar welvaart is een grote motivator voor mensen om te innoveren en bedrijven op te zetten. Als er een plafond is op hoeveel iemand mag verdienen, zal de motivatie om hard te werken en succes te behalen afnemen. Dit kan leiden tot minder innovatie en minder groei in de economie.
Tot slot is het instellen van een bestaansmaximum een aantasting van de vrijheid van individuen. Iedereen heeft het recht om te doen wat ze willen met hun eigen leven en hun eigen verdiende geld, zolang ze hiermee de rechten van anderen niet schenden. Het is niet aan de overheid om te bepalen hoeveel iemand mag verdienen of bezitten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat de Volkskrant communistische propaganda aan het verspreiden is met het voorstellen van het idee van een bestaansmaximum. In een vrije samenleving zijn er geen belastingen, of als er wel minimale belastingen zijn, dan zijn die niet gericht op het verdelen van de welvaart. In plaats daarvan richten dat soort belastingen zich op het financieren van essentiële overheidstaken, zoals het handhaven van de wet en het behouden van de infrastructuur. Punt. The end.
Het is belangrijk om te onthouden dat het instellen van een bestaansmaximum leidt tot afname van de welvaart en de vrijheid van individuen. In plaats daarvan zouden we ons moeten concentreren op manieren om iedereen gelijke kansen te geven om te slagen, zonder in te grijpen in hun vrijheid om te doen wat ze willen met hun eigen leven en verdiende geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten