windmolens

Rechtse oppositie: Windmolens blijken weer een gevaar voor mens en dier. Stop ermee!

Politiekjan 05 2023, 13:00
Het voorval in Zeewolde gisteren waarbij de bovenkant van een windmolen, inclusief de rotor, is vernield, is zorgelijk en werpt vragen op over de veiligheid van afgebroken windmolens. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Flevoland en Gooi en Vechtstreek lijkt het er sterk op dat de harde wind de oorzaak was van het knakken van de molen. Echter, als deze windmolens gaan knakken en afbreken in bewoonde gebieden of langs snelwegen, kan dit leiden tot ernstige ongelukken en zelfs dodelijke afloop.
BVNL-Kamerlid Wybren van Haga stelt terecht Kamervragen over het voorval en vraagt zich af hoeveel van deze oude windmolens er bij harde wind zullen instorten. Dit is een belangrijke vraag, aangezien Flevoland bezaaid is met windmolens en het niet ondenkbaar is dat dit in andere delen van het land ook kan gebeuren. BVNL-lijsttrekker voor de Provinciale Staten Harry Wijnschenk vult aan: “Flevoland is inmiddels bezaaid met windmolens. We zien nu hoe gevaarlijk die ondingen kunnen zijn. Als wij in de Staten komen gaan wij  voor een stop op de bouw van nieuwe windmolens en gaan we bestaande vogelgehaktmolens kortwieken.”

Windmolens vernietigen ons landschap en onze natuur. Het zijn gehaktmolens voor (roof)vogels en insecten. Nu blijken ze ook levensgevaarlijk voor alles wat op de grond leeft. Windkracht 6 en de boel breekt doormidden. Laten we z.s.m. stoppen met deze klimaatwaanzin! #FVD

Image
862
Reply
Daarnaast zijn windmolens ook een gevaar voor de natuur, aangezien ze vogels en insecten kunnen doden. Het is dan ook begrijpelijk dat partijen als de BVNL en FVD voorstander zijn van een stop op de bouw van nieuwe windmolens en het kortwieken van bestaande molens. De PVV deelt deze opvatting en stelt dat windmolens onbetrouwbaar, landschap vernietigend, slecht voor de gezondheid, slecht voor de natuur en dodelijk voor vogels zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Windturbines: ➖onbetrouwbaar, ➖landschapvernietigend, ➖slecht voor de gezondheid, ➖slecht voor de natuur, ➖dodelijk voor vogels… En dan breken ze nog af ook! “De rotor heeft echt een krater geslagen in het wegdek.” Je zult er maar lopen! #StopWindturbines #PVV

NOS
NOS
@NOS

Bovenste deel van windmolen afgebroken op dijk bij Zeewolde nos.nl/l/2458661

96
Reply
Het is duidelijk dat afgebroken windmolens een gevaar vormen voor de veiligheid van mens en dier. Het is dan ook van groot belang dat de overheid deze kwestie serieus neemt en maatregelen treft om dit gevaar te verminderen. Het wordt tijd dat we stoppen met het bouwen van de horizonvervuilers en gehaktmolens. Anders loopt het inderdaad een keer verkeerd af waar naar Alexander Kops van de PVV naar refereert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten