shutterstock 1206373087

Prins Harry spreekt uit: Koninklijke familie meer bezig met macht dan menselijkheid

Buitenlandjan 05 2023, 12:00
Het nieuws is onlangs naar buiten gekomen dat Prins Harry helemaal losgaat op zijn eigen familie in zijn aanstaande memoires. Volgens The Guardian heeft de krant het boek een week voor de officiële verschijning te lezen gekregen. Het laat weten dat Harry en zijn broer Prins William in 2019 zo'n grote ruzie hebben gehad over Meghan Markle, Harry's vrouw, dat William Harry zelfs fysiek aanviel.
Volgens Harry had William Meghan namelijk "lastig" genoemd, "onbeleefd," en "een vel schuurpapier." Harry reageerde door te zeggen dat William "het mediaverhaal papegaaide" en dus niet voor zichzelf dacht. Hierop ging het helemaal los. William begon te schelden, pakte Harry bij zijn strot, en gooide hem zelfs op de grond. Harry verklaarde hierover: "Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen."
Het is triest om te zien dat de Britse koninklijke familie alleen maar bezig lijkt te zijn met hun eigen macht, invloed, aanzien, en geld. Ze lijken geen enkele consideratie te hebben voor het welzijn van hun eigen familieleden en zijn bereid om zelfs tot fysiek geweld te gaan om hun zin te krijgen. Dit bewijst maar weer dat de monarchie een extreem onmenselijk systeem is, niet alleen voor de onderdanen, maar ook voor de koninklijke familie zelf.
De titel van Harry's boek, "Spare" (Engels voor "Reserve"), is hier een treffende metafoor voor. Toen Harry geboren werd, had zijn vader, Prins Charles (nu Koning Charles), tegen Harry's moeder Prinses Diana gezegd: "Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve - mijn werk zit erop." Dit toont aan hoe weinig waarde de monarchie hecht aan het leven en welzijn van individuele mensen, en hoe ze alleen maar bezig zijn met hun eigen macht en status.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is tijd om een einde te maken aan deze onrechtvaardige en onmenselijke regeringsvorm. De monarchie moet vandaag nog worden afgeschaft, zowel in Groot-Brittannië als in Nederland; als niet om de vrijheid van burgers te vergroten en democratie meer speelruimte te geven, dan wel om de leden van de koninklijke families zelf te schermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten