dalle 2024 06 25 162252 a political cartoon style image depicting the demissionary cabinet of rutte iv in a meeting room hurriedly handing over a large bag of money labeled

Demissionair kabinet regeert over graf heen en komt met 'extra geld' voor 'Holocaust-onderwijs': maar niet met OPLOSSINGEN

Politiekjun 25, 15:27
Het demissionaire kabinet Rutte IV heeft weer een waanzinnige beslissing genomen. Dit keer gaat het om een “zorgelijke trend” onder Nederlandse (lees: allochtone) jongeren die niet genoeg zouden weten over de Holocaust. En ja hoor, daar is weer een potje met geld: vanaf 2025 jaarlijks één miljoen euro extra voor Holocaust-onderwijs. Je zou toch zeggen dat een demissionair kabinet zich een beetje koest houdt, vooral omdat het nieuwe kabinet op 2 juli aantreedt. Maar nee hoor, onze demissionaire heersers vinden het nodig om nu nog snel even zulke verstrekkende beslissingen te nemen. Absurd.
Laten we wel wezen, het is natuurlijk te gek voor woorden dat zoveel jongeren - vooral allochtone - geen flauw benul hebben van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurd is. De gruwelijkheden van de Holocaust mogen nooit vergeten worden en moeten zeker onderwezen worden. Maar moet dit echt nu? En waarom doet een demissionair kabinet dit? Dit soort beslissingen horen thuis bij een nieuw, volwaardig kabinet, niet bij een stelletje politici dat op het punt staat om plaats te maken voor hun opvolgers.
Bovendien is het knettergek dat juist dit kabinet, dat nergens toe in staat lijkt te zijn, ineens de helden van het Holocaust-onderwijs willen uithangen. Het lijkt wel een PR-stunt. De cijfers zijn er niet om te lachen: antisemitische incidenten nemen toe en de kennis over de Holocaust neemt af. Ja, dat is zorgwekkend. Maar dit ad hoc beleid, deze haastige beslissing van een demissionair kabinet, slaat nergens op.
Een miljoen euro per jaar voor Holocaust-onderwijs. Dat klinkt nobel, maar is het genoeg? En wat gaat er eigenlijk precies gebeuren met dat geld? Lesmateriaal verbeteren, docenten beter ondersteunen, en scholen aanmoedigen om vaker herinneringscentra te bezoeken. Prima doelen, maar wie gaat ervoor zorgen dat dit allemaal daadwerkelijk effect heeft? De zoveelste commissie? De zoveelste ambtenaar?
En dan is er nog Eddo Verdoner, de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding, die het ook allemaal wel een goed idee vindt. Volgens hem zitten jongeren veel in algoritmes die desinformatie versterken. Dus, we trekken ze maar even de klas uit en sleuren ze naar Kamp Westerbork. Alsof een excursie alle problemen oplost. Een mooi idee, maar een eenmalig bezoek gaat niet de diepgewortelde problemen aanpakken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Kortom, dit hele verhaal is weer typisch Rutte IV: grote woorden, veel geld, maar weinig visie en geen duurzame oplossingen. Het is wachten op het volgende kabinet om dit rommeltje op te ruimen. En ondertussen blijven we zitten met een demissionair kabinet dat beslissingen neemt die niet eens tot hun bevoegdheid zouden moeten behoren.
Weet je wat dit probleem op termijn écht oplost? De massa-immigratie aan banden leggen. Want de mensen die niets van WOII weten zijn in bijna alle gevallen allochtoon. Ze weten er niets van omdat het ze niets interesseert... omdat het hun persoonlijke en familiegeschiedenis niet is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten