screen shot 2022 08 21 at 23

Arrogante GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink stapt op: "Wil niet samenwerken met extreemrechtse PVV'er Faber!"

Politiekjun 25, 13:21
De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink is per direct opgestapt uit de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Meneertje koekepeertje wil namelijk geen telefoontjes krijgen van aankomend asielminister Marjolein Faber. Zij is in zijn ogen een vuile racistische nazi. Dus.
Groot Wassink staat al jaren bekend als dat hij één van de vervelendste, zieligste, en meest arrogante politici van ons land is. En dat is gek. Meneer heeft namelijk alleen maar 'macht' in Amsterdam. Als gemeenteraadslid en daarna als wethouder speelt hij daar een prominente rol en waant hij zich een soort minikeizer.
Deze man is werkelijk doodeng. En hij is nog een vuile opportunistische leugenaar ook. Zo werd hij in héél Nederland bekend toen publiek werd dat hij een rapport of antihomogeweld van allochtonen onder het tapijt probeerde te vegen. "Uit onderzoek blijkt dat dit geweld afkomstig is van allochtonen? Zeg de media maar dat ik op vakantie ben! Ik ben er even niet!" Dat was letterlijk wat hij toen aan zijn team liet weten.
Vandaag komt meneer in het nieuws omdat hij niet alleen wethouder in Amsterdam is, maar ook voorzitter van de Asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Maar daar maakt hij nu een einde aan. Ja, dat doet hijzelf.
Meneertje koekepeertje vindt het namelijk vreselijk dat hij in die rol samen zou moeten werken met het nieuwe kabinet, en dan specifiek met aankomend minister van Asiel en Migratie Marjolein Faber. Daar wil hij niet aan mee doen. Nu niet, nooit niet.
"Ik wil niet normaal maken wat ik niet normaal vind," aldus de arrogante knaap. "Ik vind de PVV een extreemrechtse partij die een bedreiging vormt voor de democratische orde en de rechtsstaat." Dus wil hij die commissie niet langer leiden. Want als lid van die commissie moet hij terdege regelmatig contact hebben met het kabinet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Maar daar houdt het niet op. Nee. Hij laat zelfs weten dat hij als wethouder van Amsterdam niet opneemt als Faber hem straks belt om te praten over het asielprobleem in ons land. "Ik denk niet dat zij gemeenten gaat bellen. Ze wil het opvangprobleem niet oplossen," zegt hij. Maar als ze dat wel doet, neemt hij dan op? "Nee." Zijn ambtenaren moeten dan maar met haar dealen. Hij weigert haar zélf te woord te staan.
De arrogantie van deze man is werkelijk te bizar voor woorden. En het ergste is dat hij ongetwijfeld door mag gaan als wethouder in Amsterdam. In elke normale stad zou hij eruit gegooid worden, maar ja, niet in de Woke-republiek Amsterdam. Daar vinden ze dit soort wanstaltig gedrag helemaal prima.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten