frits

-Frits Bosch- Kabinet Schoof wens ik alle succes toe!

Opiniejun 25, 11:30
De periode Mark Rutte heeft Nederland geen goed gedaan, to put it mildly. Nederland is doodziek. Hoe je het ook bekijkt: ons land steekt in een buitengewoon slechte vorm.
De economische groei is laag, de arbeidsproductiviteit is laag, de armoede is hoog, de vermogensongelijkheid is hoog, de dealing van narcotica is hoog, de criminaliteit is te hoog, de polarisatie is toxisch, de arbeidsmarkt is krap, de verzorgingsstaat moet hervormd worden, het belastingstelsel moet hervormd worden, de infrastructuur is gammel, de woningmarkt is desastreus, allerlei sectoren gaan bar slecht, tribalisatie woekert, de zelfmoord van de jeugd is te hoog en ga zo nog maar een uur door.

Sociaaldemocraten 

Dit zou toch voor een sociaaldemocratische partij als de PvdA alle kansen moeten bieden om daar inhoudelijk op in te spelen. Waarom gebeurt dat niet? Waarom horen we van links bitter weinig inhoudelijks? Behalve dan op de bekende items waar kiezers geen boodschap aan hebben. Je kunt inhakken op rechts door hen radicaal, fascisten, xenofoob en nazi’s te noemen, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Daar score je niet mee. Inhoud, constructief, dat willen we horen. Nederland kan zich niet langer permitteren een disfunctioneel sociaaldemocratische partij in haar midden te hebben.
De PvdA functioneert al decennia niet. Frans Timmermans bewijst keer en keer opnieuw dat hij een miskoop is. De PvdA doet er goed aan om van hem afscheid te nemen. Neem dan ook afscheid van GroenLinks. Deze partij past totaal niet bij de PvdA, dus vaarwel zeggen. Het roer moet volledig om.

Complimenten aan Wilders

Tot slot wil ik mijn complimenten maken aan Geert Wilders en zijn team. Wat ongelooflijk knap dat hij voor het eerst in de Nederlandse historie een rechts kabinet op het bordes heeft weten te krijgen. Wilders is over de afgelopen periode de onbetwiste oppositieleider geweest. Wat hebben we genoten van zijn messcherpe interventies.
Wat een ongelooflijk doorzettingsvermogen heeft hij, tegen alle klippen op, het eeuwige cordon sanitaire. Hoe schandelijk is het dat hij al zo lang dodelijk wordt bedreigd. Het vormt een indicatie hoe ziek ons land is.
Het zal geen gemakkelijke rit worden. Er moet zoveel gebeuren. En de tegenwerking is zo groot. Ik wens kabinet Schoof alle succes toe. Hic Rhodus, hic salta!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten