screen shot 2024 06 18 at 123810jpg

Kijk! Hilarische nieuwe premier Dick Schoof legt uit waarom beëdiging op 2 juli is: 'Vanwege dat Kentie Koepie, Keki... Dat gaat niet goed'

Politiekjun 18, 12:30
Bij DDS zijn we bijzonder kritisch over Dick Schoof. Niet zo gek, want de man is natuurlijk gewoon een NCTV- en AIVD-slang. Hij stond aan de basis van de hetze tegen kritische rechtse denkers en de verdachtmaking van alles en iedereen die niet onverdeeld in een positieve, lieve staat gelooft. Maar wat hij nu gezegd heeft over Keti Koti en de beëdiging van het kabinet op 2 juli maakt hem opeens toch wel degelijk enigszins sympathiek!
Gisteravond laat stond Schoof, de man die volgende maand de nieuwe premier van ons land wordt en daarmee zijn grote voorbeeld Mark Rutte opvolgt, journalisten te woord om hen te vertellen wanneer hij wil dat het nieuwe kabinet beëdigd wordt. De coalitiepartijen zijn het inhoudelijk immers met elkaar eens en de bewindsposten zijn ook verdeeld. Tijd voor actie.
Je zou denken dat dit dan op 1 juli gebeurt. Het begin van een nieuwe maand. Nieuwe kansen, etc. Hoppa, ervoor gaan.
Maar niets is minder waar. Nee, ze wachten tot de twééde dag van de maand.
Gek. Waarom doen ze dit? Schoof lijkt daar zelf voor gekozen te hebben, dus daar moet een reden aan te grondslag liggen, toch?
Ja, dat klopt. Want in het gesprek met journalisten legde hij uit dat ze hiertoe besloten hebben vanwege Keti Koti. Dat is die belachelijke dag die wij tegenwoordig serieus moeten nemen omdat het een Surinaamse feestdag is.
Je zou denken dat wij daar dan lak aan hebben, aangezien Nederland niet Suriname is, maar niets is minder waar. Voor ons is dit plots ook echt een he´él belangrijke dag.
Zo belangrijk dat Schoof de naam nauwelijks kan uitspreken. Of beter gezegd, helemaal niet. Kijk maar:
We gaan het kabinet niet op de eerste van de maand inzweren vanwege Kati Poempi, Kenti Konti, Kittie Kattie... "Oh, dit gaat niet goed." Aldus Schoof. Uw en mijn nieuwe premier. Van een zogenaamd PVV-kabinet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Natuurlijk is er op X kritiek op dit geklungel van Schoof. Met name uit (ultra-) linkse kringen, hoewel ook zogenaamde centristen dapper meedoen. Maar wat mij betreft maakt dit Schoof juist ein-de-lijk enigszins sympathiek overkomen.
"Dit gaat niet goed" of Keti Koti iets heel anders noemen - Kenti Kompie bijvoorbeeld - is dé perfecte reactie op deze idiote "feestdag" die helemaal niets te maken heeft met ons land en onze cultuur, en die ons via import opgelegd is. Goed bezig hoor, Dick!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten