dalle 2024 06 18 112215 a romantic scene showing the dutch flag and the hungarian flag hugging each other in bed the setting is cozy and intimate with soft lighting and a w

Ach nee! Hongarije steunt Rutte nu ook: beroepsleugenaar wordt leider van NAVO

Politiekjun 18, 10:23
Slecht nieuws! Hongarije dwarsboomde een tijdlang de ambitie van Mark Rutte om secretaris-generaal van de NAVO te worden, maar hij en Viktor Orban hebben het nu toch op een akkoordje gegooid. Dit betekent dat hij heel binnenkort het hoofd van de militaire organisatie kan worden. Niets staat dat nog in de weg.
Het heeft lange, lange tijd geduurd, maar het is Rutte dan toch gelukt. Hij heeft elke internationale leider die hem liever niet als NAVO-baas had weten te overtuigen. Wat hij daarvoor precies gedaan heeft is een raadsel voor iedereen. Maar van Turkije tot Roemenië, allemaal steunen ze zijn gooi naar het secretaris-generaalschap dan toch.
De woordvoerder van Orban heeft dat min of meer laten weten door een foto van zijn baas en Rutte op X te plaatsen. De twee spraken met elkaar bij de EU-top voor Europese topposities. Na dat gesprek liet die woordvoerder weten dat Rutte en Orban "een goed en open gesprek" gehad hebben... en dat ze onderling hebben afgesproken om zich voortaan maar "op de toekomst te richten."
Wat betekent: dus niet op uitspraken die Rutte in het verleden heeft gedaan over Orban en Hongarije.
Rutte en Orban hebben de volgende deal blijkbaar gesloten. Rutte hoeft geen excuses aan te bieden voor het feit dat hij gezegd heeft in het verleden dat Hongarije "niets in de EU te zoeken" had... en dat hij Orban op zijn "knieën" wilde dwingen in verband met een Hongaarse anti-Woke wet.
Wat hij dan wél doet? Hij schrijft een brief aan Orban waarin hij erkent dat die uitspraken "verkeerd zijn gevallen." Een soort van: "Ik bied me excuses aan voor het feit dat jij je beledigd voelt," verhaal dus.
Officieel heeft Hongarije nog niet gezegd dat het land Rutte nu steunt, maar iedereen in Den Haag en daarbuiten weet natuurlijk dat dit wel het geval is. Rutte en Orban hebben een deal gemaakt, punt.
De enigen die nu nog enigszins dwarsliggen? Slowakije heeft nog geen mening. Dat land steunt nog niemand en wil vooral dat Oost- en Centraal Europa op de één of andere manier vertegenwoordigd gaan worden in het nieuwe bestuur van de NAVO. Als niet via de secretaris-generaal, dan op een andere manier. Maar het moet wel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Roemenië heeft een eigen kandidaat, namelijk Klaus Iohannis. Het probleem voor dat land is dat Roemenië nu dan het enige land is dat hem steunt. Dat is nogal vernederend en vooral ook stupide.
Kortom, Rutte gaat helaas vrijwel zeker NAVO-secretaris generaal worden. Sterker nog, dit is kat in het bakkie voor de VVD-leugenaar. Doodzonde. Want niet alleen is Rutte een verschrikkelijke leugenaar die en ramp voor ons land is geweest, maar hij is ook nog eens levensgevaarlijk. We zien steeds vaker dat hij de meest gestoorde anti-Rusland retoriek uitslaat... retoriek die zeker als hij secretaris-generaal van de NAVO is letterlijk voor oorlog kan zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten