rutte navo

Ach nee! Slowakije steunt Rutte nu ook als NAVO-baas

Politiekjun 18, 14:44
Zoals gezegd, het is echt kat in het bakkie voor Mark Rutte. Letterlijk een paar uur nadat bekend is geworden dat Hongarije en hij een deal gesloten hebben met elkaar is bekend geworden dat Slowakije hem plots ook heel erg ziet zitten. Alleen Roemenië blijft nu nog over als 'momenteel niet,' maar dat kunnen ze daar natuurlijk niet volhouden.
Er is goed nieuws voor Mark Rutte. En slecht nieuws voor de wereld. Slowakije steunt zijn kandidatuur als topman van de NAVO nu namelijk wél. Tot vandaag was het land "neutraal," oftewel zonder favoriet. Maar daar is na de overgave van Hongarije verandering in gekomen. Elk NAVO-land steunt hem daardoor nu... behalve Roemenië.
In Roemenië hebben ze hun eigen kandidaat, te weten hun president. Maar de rest van de NAVO-landen zijn daar niet van onder de indruk. Hij wordt letterlijk door niemand gesteund, behalve door Roemenië zelf. Dit betekent natuurlijk dat hij zich zal terugtrokken en dat het dus klaar is. Mark Rutte wordt secretaris-generaal.
"In onze ogen heeft hij zijn toewijding aan de bescherming van de oostflank van de NAVO bevestigd," zegt de woordvoerder van de Slowaakse leider Peter Pellegrini. "Daarom heeft de president net publiekelijk zijn steun uitgesproken."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hongarije is officieus dus ook door de pomp. Nu alleen Roemenië nog. Dat land is bepaald niet het machtigste land van de NAVO, dus het heeft welgeteld nul jokers om uit te spelen tegen Rutte.
Het is dus klaar. In kannen en kruiken. Mark Rutte is de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. En dat - heel opvallend! - welgeteld 12 uur nadat Dick Schoof bekendmaakte dat het nieuwe kabinet op 2 juli wordt ingezworen, op welk moment hij Rutte's opvolger in eigen land wordt. Wat een toeval, die timing!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten