michaelvdgalien julian assange is finally freed he happily ju 1c419f29 8d35 43da ad9d 8ab3eb6cfae2 2 1

"Hij is vrij!" Julian Assange ein-de-lijk vrijgelaten na speciale deal met aanklagers

Buitenlandjun 25, 10:00
Het heeft jaren en nog eens jaren geduurd - hij heeft er zelfs jaren vast voor gezeten in een gevangenis! - maar Julian Assange is eindelijk vrij. De Amerikaanse autoriteiten en hun Britse poedels hebben hem een aanbod gedaan dat hij niet kon weigeren: schuldig pleiten voor één aanklacht, en dan het zo regelen dat hij de straf die hij daarvoor had moeten krijgen al heeft uitgezeten.
Voor Julian Assange is vandaag (of eigenlijk gisteren) een ongelooflijk mooie dag. Het is zijn persoonlijke bevrijdingsdag. Na een jarenlange legale strijd is hij namelijk op vrije voeten. Hij is op het vliegtuig gestapt, uit Groot-Brittannië en naar zijn eigen land Australië.
Zijn vrouw Stella heeft dat bekendgemaakt op X. "Julian is vrij!!!!" schrijft ze uitzinnig van vreugde in een tweet. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe dankbaar ik jullie allemaal ben - jullie die jaren en jaren actief zijn om dit voor elkaar te krijgen. DANK JE. DANK JE. DANK JE."
Assange's organisatie WikiLeaks legt uit dat hij Belmarsh gevangenis gister in de ochtend heeft verlaten, dit nadat hij daar 1.901 dagen (!) had vastgezeten. Hij kreeg toestemming van de Britse rechter om naar Stansted vliegveld te gaan, waar hij op een vliegtuig stapte en het VK verliet.

JULIAN ASSANGE IS FREE Julian Assange is free. He left Belmarsh maximum security prison on the morning of 24 June, after having spent 1901 days there. He was granted bail by the High Court in London and was released at Stansted airport during the afternoon, where he boarded a…

303.1K
Reply
"Dit is het resultaat van een wereldwijde campagne die grassroots-organisatoren, voorvechters van persvrijheid, wetgevers en leiders uit het hele politieke spectrum omvatte, tot aan de Verenigde Naties," gaat WikiLeaks verder. "Dit creëerde ruimte voor een lange periode van onderhandelingen met het Amerikaanse ministerie van Justitie, wat heeft geleid tot een overeenkomst die nog niet formeel is afgerond. We zullen zo snel mogelijk meer informatie verstrekken."
"Na meer dan vijf jaar in een cel van 2x3 meter, geïsoleerd 23 uur per dag, zal hij binnenkort herenigd worden met zijn vrouw Stella Assange en hun kinderen, die hun vader alleen maar vanachter tralies hebben gekend," legt de organisatie daarop uit.
Laat dat even op je inwerken. Hoe hij heeft geleefd. Omdat hij 'geheime informatie' van de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd. Informatie van wangedrag van die Amerikaanse overheid. Een overheid die de zijne niet eens is.
De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. is blij met Assange's vrijlating, maar is ook kritisch op de Amerikaanse overheid. Want, zegt hij, Assange mocht alleen gaan omdat hij een deal sloot met de Amerikanen.

Julian Assange struck a plea deal and will go free! I am overjoyed. He's a generational hero. The bad news is that he had to plea guilty to conspiracy to obtain and disclose national defense info. Which means the US security state succeeded in criminalizing journalism and…

64.1K
Reply
"Julian Assange heeft een plea deal gesloten en zal vrij komen! Ik ben dolblij. Hij is een held van zijn generatie," begint RFK Jr. zijn tweet. "Het slechte nieuws is dat hij schuldig moest pleiten aan samenzwering om nationale defensie-informatie te verkrijgen en te onthullen. Dit betekent dat de Amerikaanse veiligheidsstaat is geslaagd in het criminaliseren van journalistiek en het wereldwijd uitbreiden van hun jurisdictie naar niet-burgers."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Dit laatste klopt. Assange heeft schuldig moeten pleiten. Hij krijgt zelfs officieel een gevangenisstraf van de Amerikanen. Alleen heeft hij die al uitgezeten omdat hij meer dan vijf jaar heeft vastgezeten in Groot-Brittannië.
"Julian moest dit accepteren," gaat RFK Jr. verder. "Hij heeft hartproblemen en hij zou in de gevangenis zijn gestorven. Maar de veiligheidsstaat heeft een angstaanjagend precedent geschapen en een grote klap toegebracht aan de persvrijheid."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten