dalle 2024 06 25 093232 a dramatic political scene in the netherlands in the center are three politicians representing geert wilders marjolein faber and reinette klever l

Iedereen WOEST na 'afstand nemen' Klever, Faber en Wilders van omvolking: "Laffe verraders!"

Politiekjun 25, 8:29
Slecht nieuws voor de PVV. Als Geert Wilders, Marjolein Faber en Reinette Klever dachten dat de rust zou wederkeren als ze publiekelijk afstand namen van de term 'omvolking,' dan hebben ze zich ernstig vergist. Door door het stof te gaan hebben ze medestanders namelijk keihard tegen zich in het harnas gejaagd... terwijl de bloedhonden van het kartel nog steeds losgaan. 
Toen Marjolein Faber, Reinette Klever en Geert Wilders gisteren afstand namen van de term "omvolking" (die door Faber bijvoorbeeld in het verleden zelf heel duidelijk en heel bewust gebruikt is) hoopten ze ongetwijfeld dat ze de boel daarmee konden kalmeren. Even flink losgaan op de "complottheorie," er duidelijk "afstand van nemen," aangeven dat je er niets mee te maken wil hebben, en ook nog eens de leuke theorieën van NCTV en AIVD onderschrijven en zie! De rust zou wederkeren!
Helaas blijkt dat niet zo te zijn. De woede is alleen maar gróter geworden. Niet zo gek, want de PVV'ers hebben nu twéé boze groepen tegen zich.

"Laffe verraders!"

De eerste groep zijn populistische opiniemakers en anderen die de term "omvolking" achter en voor de schermen al jaren gebruiken (net als de PVV'ers in kwestie), en die zich nu keihard verraden voelen. Eva Vlaardingerbroek verwoordt de mening van deze mensen per-fect.
"Ongelooflijk," schrijft Vlaardingerbroek op X nadat Wilders publiekelijk afstand nam van de term 'omvolking' en daarbij een video plaatste van wannabe minister Faber die dat ook deed.
"De PVV van Geert Wilders distantieert zich nu officieel van de term 'Grote Vervangingstheorie' en zegt dat het een 'gevaarlijke en ongewenste samenzwering is met connotaties naar de nazi-ideologie'," vat Eva de situatie samen.
Vervolgens komt ze met en heel duidelijke aanval op de PVV'ers in kwestie. "Een stel laffe verraders," noemt ze hen. "Ik heb er oprecht spijt van dat ik ooit op jullie heb gestemd."

Unbelievable. Geert Wilders’ PVV is now officially distancing itself from the term “Great Replacement Theory” saying it’s a “dangerous and unwanted conspiracy with connotations to Nazi ideology”. Bunch of cowardice sell-outs. I sincerely regret ever having voted for you.

Geert Wilders
Geert Wilders
@geertwilderspvv

Kandidaat-Minister #Faber spreekt glasheldere woorden. Ze heeft net als de PVV helemaal niets met complottheorieën als omvolking. Ze maakt zich wel terecht zorgen over de demografische ontwikkeling in Nederland!. Complimenten Marjolein!

12.0K
Reply
De bekende AfD-politicus Maximilian Krah is ook geschrokken van de 180-graden draai van Wilders en co. Hij noemt het nieuwe standpunt van de PVV'ers "de Melonisering" van de PVV. Daarmee doelt hij op Giorgia Meloni, de 'populistische' Italiaanse leider die na haar verkiezingsoverwinningen opeens erg gematigd en mainstream is geworden.

Geert Wilders nennt den „Großen Austausch“ nun eine Verschwörungstheorie mit NS-Bezug. Melonisierung, jetzt auch in den Niederlanden.

Eva Vlaardingerbroek
Eva Vlaardingerbroek
@EvaVlaar

Unbelievable. Geert Wilders’ PVV is now officially distancing itself from the term “Great Replacement Theory” saying it’s a “dangerous and unwanted conspiracy with connotations to Nazi ideology”. Bunch of cowardice sell-outs. I sincerely regret ever having voted for you.

3.6K
Reply
Rob Roos - van voorheen FVD én JA21 - is ook niet blij. Op X legt hij uit dat het niet een "theorie" is, laat staan een "samenzweringstheorie," maar een feitelijk waarheid. "Het is een praktijk en officieel deel van de VN-agenda van 21 maart, 2000," aldus Roos.

It is not a theory, it is a practice and an official United Nations agenda of March 21, 2000. But apart from 'the name', just look at the daily practice in Europe and the United States. The numbers of the influx are enormous and even the left has stopped calling the newcomers…

Image
Eva Vlaardingerbroek
Eva Vlaardingerbroek
@EvaVlaar

Unbelievable. Geert Wilders’ PVV is now officially distancing itself from the term “Great Replacement Theory” saying it’s a “dangerous and unwanted conspiracy with connotations to Nazi ideology”. Bunch of cowardice sell-outs. I sincerely regret ever having voted for you.

1.9K
Reply
Raisa Blommestijn is net zo fel als Vlaardingerbroek. "Laf dat PVV-bewindspersonen de term 'omvolking' ineens niet meer willen gebruiken of er zelfs afstand van nemen omdat het een 'complottheorie' of zelfs 'nazistisch' zou zijn," aldus Blommestijn op X.
"Hiermee gaat deuglinks dus over hún woorden. Bepaalt deuglinks wat een woord betekent. En bepaalt deuglinks wat wel en niet gezegd kan worden. Deuglinks bepaalt hiermee het speelveld en de grenzen daarvan - iets waar we ons juist tegen moeten verzetten," gaat ze verder.
“'Omvolking' is niets meer dan een feitelijke beschrijving van een demografische verandering," concludeert ze daarop. "En daarmee een correcte term die gewoon gebruikt moet (kunnen) worden."

Laf dat PVV-bewindspersonen de term “omvolking” ineens niet meer willen gebruiken of er zelfs afstand van nemen omdat het een “complottheorie” of zelfs “nazistisch” zou zijn. Hiermee gaat deuglinks dus over hún woorden. Bepaalt deuglinks wat een woord betekent. En bepaalt…

2.0K
Reply

Kartelwoede

Oké, denk je dan, wellicht dat die opiniemakers boos zijn. Maar de PVV'ers hebben in ieder geval een wit voetje gehaald bij het kartel. Toch? Kartelpolitici zijn nu echt wel opeens heel blij met Faber, Klever, én Wilders. Heus!
Nou nee. Dat zit net iets anders. Of, beter gezegd, dat zit totaal anders. 
"Marjolein Faber is aan het witwassen," stelt oud-hoofdredacteur van De Telegraaf (!) Sjuul Paradijs, bijvoorbeeld. "Geen ‘omvolking’, maar het blijkt opeens een demografisch probleem… Ze verloochent zichzelf voor een ministerschap."
"Het is toch niet geloofwaardig wat Faber in de hoorzitting zegt," schrijft hij vervolgens. "Ze maakt zich zorgen over de demografische ontwikkeling. Ik maak mij zorgen of ik deze mevrouw wel kan geloven. Ons land staat op een keerpunt. Jullie ook?"
Joshua Livestro denkt er net zo over, maar hij richt zich niet alleen op PVV'ers maar ook op de partijen en politici die samenwerken met Wilders en co. "Omtzigt bevestigt wat we al vermoedden," zeurt hij bijvoorbeeld. "Hij gaat als trouw knechtje van Wilders uiteraard meewerken aan het witwassen van een racistische complottheorie."

Omtzigt bevestigt wat we al vermoedden: hij gaat als trouw knechtje van Wilders uiteraard meewerken aan het witwassen van een racistische complottheorie.

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt
@PieterOmtzigt

Teun Struycken (NSC) maakt duidelijk waarom hij de term omvolkingstheorie Niet gebruikt. NCTV en AIVD beschouwen het als complottheorie en wijzen op de gevaren daarvan. Een goede discussie over demografische ontwikkelingen is wel hard nodig.

134
Reply
De reden dat ze dat zeggen is dus dat mensen als Livestro vinden dat je helemaal niets mag zeggen over "de demografische veranderingen" in Nederland. Sterker nog, hij vindt dat de PVV'ers de definitie van de term gewoon blijven gebruiken zonder de term zelf te noemen. 
"Er is helemaal geen ommezwaai," beweert hij. "Ze gebruikt de term ‘omvolking’ niet meer maar presenteert de theorie wel als ‘een feit’, waarbij ze claimt dat die zou zijn gebaseerd op ‘demografische ontwikkelingen’ (hetzelfde antwoord dat ook Klever gaf)."
Die kritiek wordt min of meer gedeeld door Esther van Fenema. "Wat een opluchting!" reageert zij. "Het O-woord is teruggenomen. Nu komt alles vast goed. Maar de intenties van mevrouw Faber blijven voor mij een groot mysterie. Met je terugnemen en je afstand nemen."
Volgens haar is er een link met de "nieuwe kleren van de keizer anno 2024." Dat slaat natuurlijk op de fabel van de keizer die geen kleren aanheeft terwijl iedereen moet beweren dat dit wél zo is.
"Marjolein Faber neemt 'afstand' van de extreemrechtse term omvolking - een term die ze gebruikte in de Eerste Kamer," zegt 'journalist' Floor Bremer. "Maar nu als beoogd minister wil ze 'naar de toekomst kijken'. Journalisten mochten geen vragen stellen."
Want jongens toch, waar het overduidelijk aan ontbroken heeft de afgelopen dagen is het aantal vragen dat hierover gesteld wordt. Oke dan.
Oud-staatssecretaris Jacques Wallage is er ook niet van onder de indruk en lacht ze zelfs uit. Er is, beweert hij, de PVV-bewindspersonen blijkbaar "aan de neus gepeuterd dat het onverstandig is om PVV-taal uit te slaan als je straks staatssecretaris of minister bent." 
Met andere woorden, ze gebruiken de woorden niet meer, maar volgens Wallage en co. zijn en blijven het in de kern natuurlijk PVV'ers - en voor hem daarmee nazi's.
"Wat een ellende, we mogen dit niet laten gebeuren! Geen fascisten op het bordes!" zegt Karina Voets. Deze PvdA'er promoot daarbij een protestactie op 2 juli - de dag dat het nieuwe kabinet op het bordes staat. "Geen fascisten op het bordes!" schreeuwt ze virtueel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Volkskrant wetenschapsjournalist Maarten Keulemans is ook niet onder de indruk van Fabers nieuwe visie op 'omvolking.' "Er is dus geen 'omvolking'," vat hij haar positie samen, "maar wel een 'zorgelijke demografische ontwikkeling'."
En raad eens wat dat is volgens Keulemans? "Openlijk racisme van Faber."
De enig mogelijke conclusie is dat 'het afstand nemen van de term omvolking' door Faber en haar partijgenoten bepaald niet het beoogde effect heeft gehad. Populistische opiniemakers zijn woedend vanwege 'verraad,' terwijl leden van het mediakartel en het partijkartel 'het afstand nemen' totaal niet serieus nemen en er nog steeds van overtuigd zijn dat de PVV'ers stuk voor stuk nazi's zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten