1079px Don Ceder 2020

Don Ceder (CU) laat Nederlanders in de val lopen: 'Meerjarige betalingsregeling voor energienota'

Politieksep 10 2022, 18:12
De ChristenUnie wil zichzelf heel graag presenteren als 'empathisch' en 'sociaal.' Maar uit een nieuwe 'eis' van CU-Tweede Kamerlid Don Ceder blijkt heel duidelijk dat hier niets waar van is. Want deze kartelliaan komt op het onzalige idee om mensen een "meerjarige betalingsregeling" te geven voor energieschulden. Dit betekent dus dat burgers jarenlang aan een schuld gaan vastzitten.
In reactie op een uitspraak van minister Schouten, dat mensen "niet in de kou" moeten gaan zitten deze winter, twittert CU-Kamerlid Don Ceder het volgende:
"Helder signaal van minister Schouten: mensen moeten niet afgesloten kunnen worden van energie komende periode," aldus Ceder.
Dat klinkt heel sympathiek. Maar de kleine lettertjes zijn het vervolg van zijn berichtje. "Het is belangrijk dat er snel een sociaal energieakkoord komt. Wat mij betreft hoort daar o.a. goede bescherming van minima en een meerjarige betalingsregeling bij."
"En een meerjarige betalingsregeling." Dat, mensen, is dus doodeng. Want dat betekent at hele horden Nederlanders - de onderklasse en middenklasse - zometeen opscheept zitten met een ware energieschuld. Deze mensen hebben het nu dus al extreem lastig en zwaar. Maar wacht. Als het aan de empathische christen Don Ceder (LOL) ligt blijft dat de komende jaren ook nog zo.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
ChristenUnie-christenen zijn echt de ergste 'christenen' die er te vinden zijn in ons land. Anders dan het tuig van het CDA doen deze 'christenen' namelijk nog steeds alsof hun politieke daden iets te maken hebben met de leer van Christus. Ze verstoppen zich achter Zijn naam om de meest vreselijke dingen te doen.
Schandalig.
Hoe hier dan mee om te gaan? Deze prijzen worden kunstmatig hooggehouden door wanbeleid van de staat. De burger moet dat dus helemaal niet betalen. De 'energie' is een 'gift' van Vadertje Staat, deels bekostigd door de inname van het geld van de verantwoordelijke politici.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten