BIJ1 eist communisme: Voedsel, water, openbaar vervoer en energie moeten in publieke handen zijn

BIJ1 eist communisme: Voedsel, water, openbaar vervoer en energie moeten in publieke handen zijn

Politieksep 10, 17:34
De radicaal-linkse partij BIJ1 vindt dat "voedsel, water, openbaar vervoer en energie" geen voorwerp van "marktwerking" moeten zijn. Die sectoren zouden juist in "publieke handen" moeten zijn. Dat betekent: genationaliseerd. Zelfs de SP gaat niet zo ver.
De SP was jarenlang Neerlands meest stalinistische partij. Nou, houd daar maar mee op. Die titel gaat nu overduidelijk naar BIJ1. Die halvegare gestoorde gekken hebben namelijk zojuist dit op Twitter gegooid:
"Kabinet, stop met het onzinnige geklets over 'marktverstoring'. De markt is precies het probleem. Voedsel, water, openbaar vervoer en energie: enkele voorbeelden van essentiële behoeften die geen winstmodel van bedrijven, maar in publieke handen horen te zijn. Weg met de markt!" aldus Sylvana Simons en de haren.
Je moet nu even heel goed opletten. "Voedsel" betekent dus ook "boerderijen." Wie probeerde dat ook alweer te doen? Ah ja, Jozef Stalin. Die nationaliseerde boerderijen op grote schaal. Het gevolg? Een vreselijke hongersnood waardoor miljoenen mensen om het leven kwamen. Want, heel gek!, 'nationalisering' van 'boerderijen' werkt niet - net zoals dat niet werkt als je fabrieken laat overnemen door de staat.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als je dit soort dingen roept ben je of niet goed bij je hoofd, of kwaadaardig. Iedereen met ook maar een beetje historisch besef weet namelijk wat er gebeurt als je deze sectoren nationaliseert: je roept dan echt onheil op jezelf af. Het lijden zal enorm zijn.
Toch is dat wat BIJ1 wil. En dat zegt alles over die partij. Geen wonder dat ze christenen zo haten. Dat doen communisten altijd, namelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten