20220228 debat over situatie in oekraine baudet 11

Een groep Amsterdammers wil FVD het zwijgen opleggen

Politiekjul 20 2022, 13:38
Sommige mensen kunnen heel slecht omgaan met andere meningen, die niet mainstream zijn. Deze meningen moeten eigenlijk worden verbannen uit de publieke ruimte. Dit is natuurlijk hartstikke totalitair. Nu heeft weer een groepje Amsterdammers het op hun heupen gekregen en willen dat de gemeente Amsterdam er een stokje voor steekt dat FVD nog langer evenementen organiseert in de RAI.
Een groep van 45 Amsterdammers kan er niet tegen dat FVD de Oekraïneoorlog ook vanuit het perspectief van Rusland bekijkt. Daarom roepen zij het college van B&W tot de orde, omdat er een vermeende pro-Kremlin-bijeenkomst in de RAI is georganiseerd vorige week zondag. Natuurlijk is dat onzin. Maar ja als je in Nederland tegenwoordig ook kanttekeningen durft te plaatsen bij Zelenski dan ben je voor globalistisch- en extreemlinks Nederland gelijk een Poetinadept. Van de nuance heeft deze groep nooit gehoord. Overigens heeft Forum geprobeerd om mensen uit te nodigen die het NAVO-verhaal vertellen over de Oekraïneoorlog. Deze mensen weigerden te komen zij gaan liever met Zelenski aanhangers in debat. De nuance is dood voor deze mensen. Daarmee doen ze de open debatcultuur onrecht aan.
Volgens deze groep moet de gemeente Amsterdam ingrijpen omdat zij grootaandeelhouder zijn van de RAI „We zijn geschokt dat een dergelijk evenement wordt gefaciliteerd in onze hoofdstad. Wij zijn van mening dat door dit evenement te faciliteren de Russische staatspropaganda ruim baan heeft gekregen,” aldus de 45 koppige groep Amsterdammers in de Telegraaf. Dit zijn lieden, die het einde willen inluiden van de vrije westerse samenleving en deze graag wil vervangen voor totalitaire politiek.
Dinsdag is een brief aan zowel het college, maar ook aan alle raadsleden gestuurd, onder wie Anton van Schijndel van FVD. De FVD'er reageert als volgt: „De verklaring zwelgt in goedkoop moralisme en ook in een diepe wens FVD monddood te maken.” Zo is dat. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht. Dit groepje Amsterdammers vertoont tirannieke trekjes. Goed dat FVD hier niet voor zwicht. En wie het laatste lacht, lacht het best. 
Update
De ondertekenaars van deze brief zijn o.a. cabaretiers Dolf Jansen en Erik van Muiswinkel, oud-minister Laurens Jan Brinkhorst (D66), oud-Kamerlid Jo Horn (PvdA), journalisten Robert van der Noordaa (de Volkskrant) en Ewout Klei (de Kanttekening) en Trouw-columnist Emine Ugur. De bekende zure spelers uit de grachtengordel. Ja daar zal ik als Thierry Baudet ook keihard om lachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten