BVNL: ''Opvangen veiligelanders absolute no-go”

BVNL: ''Opvangen veiligelanders absolute no-go”

Gisteren hebben we er over bericht dat de gemeente Hardenberg dagelijks geteisterd wordt door overlastgevende asielzoekers. Dit is een reden voor BVNL om er bovenop te klappen met Kamervragen. Van Haga ondersteunt de woorden van burgemeester Maarten Offinga (CDA) van de gemeente Hardenberg. De opvang van veiligelanders in Nederland moet een keer afgelopen zijn.

Wybren van Haga (BVNL) wil via Kamervragen van staatssecretaris Van der Burg (VVD) weten wat hij gaat doen met de noodkreet vanuit Hardenberg. De stad gaat gebukt onder overlast van een groep asielzoekers uit zogeheten veilige landen. Dit is geen incident meer. Dit gebeurt structureel door heel Nederland. Nederland is het zat; c'est ça! Dit gaat maar door als gevolg van het slappe pappen en nathouden beleid van dit rampenkabinet

“De VVD heeft ons in verkiezingstijd beloofd om hier hard tegen op te treden, maar VVD-staatssecretaris Van der Burg laat het dag in, dag uit gebeuren dat winkeldiefstallen, drugsgebruik, openbare dronkenschap en zeer ongewenst gedrag naar jonge vrouwen aan de orde van de dag zijn. Oppakken en uitzetten”, aldus Van Haga, die vindt dat actief gehandhaafd moet worden op het uitzetten van veiligelanders. “Opvang uit veilige landen, zoals Marokko en Algerije, moet een absolute no-go worden in een land dat door haar hoeven zakt door de aanhoudende stroom asielzoekers. Van asielzoekers die tot het dievengilde behoren, moet de asielaanvraag direct door de papierversnipperaar.”

BVNL wil verder van de staatssecretaris weten hoe hij gaat reageren op de noodkreet van burgemeester Maarten Offinga, die zegt dat de grens is bereikt en wil dat het kabinet in actie komt. Mijn verwachting is dat het heel stil blijft in Den Haag omdat men hoopt dat dit overwaait of dat dit wordt overvleugeld door een grotere crisis.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties