Gemeente Hardenberg dagelijks geteisterd door overlastgevende asielzoekers: 'Grens is bereikt'

Gemeente Hardenberg dagelijks geteisterd door overlastgevende asielzoekers: 'Grens is bereikt'

Politiekjul 19, 18:49
Volgens burgemeester Maarten Offinga (CDA) van de gemeente Hardenberg is het de afgelopen weken "bijna elke dag raak" wat betreft overlastgevende asielzoekers uit Marokko en Algerije (veiligelanders). Hij wil dat het kabinet nu in gaat grijpen en dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich aan de afspraak gaat houden.
De gemeente Hardenberg is beetgenomen door het COA. In 2016 werd een asielzoekerscentrum geopend, waar nu zo'n zevenhonderd mensen wonen. Het complex mocht van de gemeenteraad tot 2026 openblijven, op voorwaarde dat er geen asielzoekers uit veilige landen in zouden worden opgevangen. Het COA heeft maling aan die voorwaarde, want 'er zijn geen andere opvangplekken beschikbaar' en nu zit de gemeente met de gebakken peren.
Volgens de burgemeester is het bijna dagelijks raak en is de situatie dusdanig erg dat de gemeente heeft besloten om meer beveiliging in te zetten. De burgemeester dreigt "op korte termijn" gebiedsverboden op te leggen aan asielzoekers, meldt De Telegraaf.
Dit is al de zoveelste gemeente die gebukt gaat onder criminele veiligelanders waar niemand echt iets aan lijkt te kunnen doen. Een tik op de vingers en een dagje cel en hoppa! Daar staan ze weer en ze gaan gewoon op dezelfde voet verder. Ook deze burgemeester roept het kabinet op om voor een stringenter asielbeleid te kiezen waar wordt voorkomen dat deze nepasielzoekers überhaupt in de asielketen terechtkomen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar die boodschap lijkt gericht aan dovemansoren want dit kabinet heeft daar totaal geen oog voor. Wie nog steeds asielzoekers op wil vangen moet maar gewoon accepteren dat er gespuis tussenzit dat niet terug kan (lees: zal) worden gestuurd. Daar is nog steeds geen plan of überhaupt een oplossing voor. Marokko en Algerije willen geen afspraken maken over de terugkeer van dit gespuis en dan heeft het kabinet er helaas alles aan gedaan. Gek hè, dat gemeenten niet staan te springen om opvangplekken te realiseren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten