Nu verplichte noodopvang dichtbij komt schreeuwt Bruls: 'Kansloze asielzoekers eerder weren!'

Nu verplichte noodopvang dichtbij komt schreeuwt Bruls: 'Kansloze asielzoekers eerder weren!'

Politiekjul 15, 15:00
Burgemeester Bruls van Nijmegen, voorzitter van het veiligheidsberaad, wil dat kansloze asielzoekers eerder worden geweerd. Gemeenten komen bij hem klagen over het moeten opvangen van 'veiligelanders' omdat het kabinet noodopvang gaat verplichten.
Al jaren wordt er gewaarschuwd voor het roekeloze asielbeleid van de kabinetten-Rutte, maar critici werden dan vaak weggezet als intolerant, xenofoob, islamofoob en extreemrechts. Tijdens verkiezingstijd profileerde met name de VVD zich ineens als partij die een strenger asielbeleid wilde, maar deed daar na de verkiezingswinst overduidelijk helemaal niets mee. En nu staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) heeft aangekondigd met een wetsvoorstel te komen om noodopvang voor gemeenten te verplichten, beginnen de gemeenten ineens te janken!
Niet geheel onterecht overigens, want het probleem komt nu wel héél dichtbij en alles wijst erop dat gemeenten niet klaar zullen zijn als ze een aantal opvangplekken hebben gerealiseerd. De asielinstroom blijft namelijk gewoon doorgaan en de meeste 'veiligelanders', die geen kans hebben op een verblijfstatus, blijven toch gewoon in Nederland. Dat is ook de grootste groep relschoppers, maar onze overheid blijft ze gewoon met zijden handschoentjes aanpakken.
Bruls wil dat de instroom bij de bron wordt aangepakt, door bij de entree in Nederland sneller de screening te doen. "Realiseer de opvang niet voor mensen van wie we eigenlijk toch al weten dat ze nooit in Nederland een asielstatus zullen krijgen", zegt hij via de NOS. Dat betekent dat het kabinet meer zou moeten investeren in de onderbezette IND, maar ook dat lost het probleem niet op als de afgewezen asielzoekers niet daadwerkelijk worden teruggestuurd. Een land als Marokko maakt namelijk geen afspraken met Nederland om hun mensen terug te nemen. De 'oplossing' van Bruls is dus helemaal geen oplossing.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Steeds meer Nederlandse burgers zullen straks dus worden geconfronteerd met de negatieve effecten van dit belabberde asielbeleid. De 'veiligelanders' blijven hier gewoon rondzwerven en trammelant schoppen, terwijl de statushouders geen woning kunnen krijgen (óf voorrang krijgen op beschikbare woningen). Dat is een perfect recept voor het ondermijnen van het draagvlak. En het probleem wordt natuurlijk alleen maar groter, want de asielinstroom blijft onverminderd hoog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten