shutterstock 2131408895

Oekraïense vluchtelingen klagen over ‘mensonterende’ hotelboot in Zwijndrecht

Binnenlandjul 20 2022, 12:14
Je bent gevlucht voor een oorlog en je bent in Nederland terecht gekomen voor opvang. Je wordt ondergebracht op een hotelboot. Dus je hebt een dak boven je hoofd en een bed. Toch denken sommige Oekraïners dat zij in het Walhalla terecht komen. Dus klagen ze steen en been omdat zij niet een luxe cruiseboot zijn ondergebracht.
Op de 110 meter lange riviercruiseschip Belissima zijn 130 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Zwijndrecht. Rob van den Berg was als vrijwilliger actief op het hotelschip. En heeft zich nu ontpopt als spreekbuis voor de zielige Oekraïners omdat hij van de beveiliging niet langer welkom is op het schip. Nadat van den Berg had aangekaart bij de beveiliging dat veel Oekraïners zich storen aan het gedrag van de beveiligers. De beveiligers zagen in van den Berg een oproerkraaier en hebben hem toen de toegang tot het schip ontzegt.
Van den Berg gaat gewoon met zijn werk door. De Oekraïners huilen bij hem uit: ''Die waterleiding die langs de boot loopt, zorgt voor een walgelijke lucht, ze krijgen steeds minder te eten, hebben geen privacy en voelen zich geïntimideerd. Er moet iets gebeuren’’, aldus van den Berg in het AD. Sommige Oekraïners willen hun verhaal alleen anoniem kwijt uit de krant. Dit is natuurlijk een rare gang van zaken als je klaagt doe het dan met open vizier. ,,Je komt hier onvoorbereid en ongepland aan, maar we waren blij dat we ergens terechtkonden. We kregen kleding, verzorgingsproducten en goed te eten. Het paradijs duurde alleen niet lang. We kregen steeds minder eten, er was geen kapper meer en er stonden tien fietsen voor alle Oekraïners hier.’’
Er zijn Nederlanders die niet eens het geld hebben om een fatsoenlijke maaltijd te nemen of een fiets te kopen. En de kapper hebben sommige Nederlanders wegbezuinigd. Nee de Oekraïners gaan dan lopen klagen over futiliteiten. Dit noem je stank voor dank.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten