shutterstock 1573427446

Koning Willem-Alexander schenkt gevallen TV ster Frank Masmeijer gratie: nationale politie niet blij

Binnenlandjul 20 2022, 10:51
Het heeft onze koninklijke hoogheid behaagd om de gevallen TV ster Frank Masmeijer gratie te verlenen. Gratie krijgen is voor weinigen weggelegd. België zal voortaan nog wel 2 keer nadenken voordat ze gevangenen uitleveren aan Nederland. Frank Masmeijer was in België schuldig bevonden aan cocaïnesmokkel en het lid zijn van criminele organisatie. Masmeijer werd in hoger beroep veroordeeld tot 9 jaar celstraf en een boete van 90.000 euro. En moest in Nederland nog een gevangenisstraf van anderhalf jaar uitzitten. De nationale politie is ontstemd over de verkregen gratie van de oud NCRV presentator.
Gratie is mogelijk als het bijdraagt aan een rechtvaardige, menselijke en doelmatige uitvoering van de straf. Koning Willem-Alexander is blijkbaar van mening dat de straf voor Frank Masmeijer niet rechtvaardig, menselijk of doelmatig was. Masmeijer heeft geluk omdat weinig mensen het geluk hebben om gratie te krijgen in Nederland. 
De nationale politie is niet blij met de verkregen gratie van Frank Masmeijer. „Dit is niet uit te leggen. Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocaïnesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand?”, zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) aan de Telegraaf. Veel agenten hebben woensdagochtend verontwaardigd gebeld naar de NPB.
Veel Nederlanders vragen zich af wat de overwegingen waren van de Koning om Masmeijer gratie te verlenen. Men ziet dit weer als een voorbeeld van klassenjustitie. Wordt je als minister, BN'er of als journalist lastig gevallen of gestalkt dan worden daar gelijk hoge straffen voor gegeven. Als burger kan je amper aangifte doen. Maar moet je nog 1,5 jaar vastzitten als BN-er, hup gratie! Hierdoor ontstaan er scheve gezichten in de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten