1280px 2010 frits bolkestein

Eindelijk! VVD gooit ex-terroriste Soumaya Sahla uit de partij: "Ze ontfutselde 85.000 euro van Frits Bolkestein!"

Politiekokt 30 2023, 8:00
Soumaya Sahla is dan eindelijk uit de VVD gegooid. Niet omdat ze jarenlang radicaal-islamitische denkbeelden had, lid was van een terroristische groepering en daar zelfs voor veroordeeld werd, maar omdat ze volgens familie "geld ontfutseld heeft" van de zieke en oude Frits Bolkestein. Bij de VVD vinden ze dát te ver gaan.
Het lidmaatschap van Sahla is per direct beeïndigd door de partij zelf. De reden? Een uitgebreid artikel in HP de Tijd waarin gesteld wordt dat Sahla de zieke en hoogbejaarde Frits Bolkestein feitelijk opgelicht zou hebben en hem bakken met geld afhandig zou hebben gemaakt. Volgens Bolkesteins familie gaat het om maar liefst 85.000 euro.
"Het Hoofdbestuur van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft het partijlidmaatschap van mevrouw S. Sahla met onmiddellijke ingang opgezegd. Zij is daarmee geen lid meer van de VVD," aldus de VVD. "De reden voor de opzegging is het zojuist verschenen artikel van HP/De Tijd, waarin de familie Bolkestein meldt dat mevrouw Sahla ons erelid Frits Bolkestein in een kwetsbare periode grote geldbedragen heeft ‘ontfutseld’. Wij hebben contact gehad met de familie en de juistheid van het bericht vastgesteld."
In het artikel in kwestie vertelt Martijn Bolkestein, die een neef is van Frits, dat Sahla op "pijnlijke wijze' geprofiteerd heeft van zijn oom. Dat zou gebeurd zijn toen Bolkestein heel "kwetsbaar" was wegens ziekte. Zo zou hij haar huur betaald hebben en zelfs "leefgeld" gegeven hebben. Oh, en dan zouden daar nog eens diverse grote bedragen bij zijn gekomen vanwege, nouja, giften ofzo.
Daarnaast zijn er "onverklaarbare" opnames van cash met Bolkesteins pinpas. Dat is gek.. want hij komt de deur eigenlijk niet meer uit. Volgens de familie heeft iemand anders dat geld dus opgenomen: mevrouw Sahla. Al met al gaat het om 85.000 overboekingen / bancaire betalingen en dan ook nog eens 20.000 euro aan gepind cash.
Zo. Dat hakt er inderdaad wel in ja.
De periode waarin dit gebeurde? In slechts drie jaar tijd. Dan heb je het dus over 105.000 euro in 3 jaar, is 35.000 euro per jaar. Voor veel mensen is dat een jaarloon.

Sahla wordt verdedigd door Kinneging

Maar is dat het hele verhaal? Sahla heeft toegegeven aan HP dat Bolkestein haar ongeveer 85.000 euro heeft betaald/gegeven. Maar, zegt zij, daar was niets geheimzinnigs aan, en ze "ontfutselde" het ook niet.
"Ik zou in Leiden een promotietraject gaan volgen. Dat is om veiligheidsreden niet doorgegaan," zegt Sahla. "Toen adviseerde mijn mentor Frits Bolkestein, die mij als zijn dochter beschouwt, om naar professor Kinneging te gaan. Die wilde mij graag begeleiden, maar had geen budget. En toen heeft Frits, om mij te helpen mijn talenten te ontplooien, aangeboden om mijn promotietraject te betalen. Frits zei toen heel duidelijk: ‘Dat financier ik’.”
Je zou denken: een episch lulverhaal. Met name dat deel van "die mij als zijn dochter beschouwt," natuurlijk. Maar wacht even... Sahla's verhaal wordt bevestigd door haar promotor, de conservatieve hoogleraar (die echt geen vriend van extremistische moslims is) Andres Kinneging
"Het was volkomen duidelijk dat hij haar betaalde," zegt Kinneging namelijk, "en dat hij dat uit vrije wil deed, omdat hij haar wilde steunen. En er was met de verstandelijke capaciteiten van Frits Bolkestein, zeker in de periode 2018 en 2021, helemaal niets aan de hand."
Dit maakt het verhaal natuurlijk wel héél interessant. Aan de ene kant kun je zeggen dat Kinneging baat heeft bij die uitleg omdat hij dus een deel van dat geld kreeg, blijkbaar. Of dat hij een promovendus kon begeleiden (wat ook goed is voor zijn carriere) die gefinancierd werd door Bolkestein. Waar hier sprake van is, is mij niet helemaal duidelijk, maar ik veronderstel het laatste; ik denk niet dat Sahla hem met Bolkesteins geld betaalde.
Dat zou je kunnen zeggen. Maar Kinneging is een man met een goede reputatie.
Kortom, het verhaal van de familie Bolkestein en de VVD kán kloppen... maar het kan ook zijn dat Sahla (en Kinneging) de waarheid vertellen. Het is vreemd, hoe dit gegaan is. Maar Sahla hier zomaar voor veroordelen is... frappant.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS vinden we dat radicale islamisten altijd ver uit de buurt gehouden moeten worden van de Tweede Kamer én zeker van politici als Geert Wilders. Dat gezeur van de VVD vinden we daarom buitengewoon HYPOCRIET. De rest van de media vertellen dit verhaal echter niet. Steun DDS daarom! Doneer aan DDS en help ons deze hypocrieten dagelijks te fileren.

De VVD wilde van haar af

Je kunt daarom eigenlijk niet anders concluderen dan dat de VVD van Sahla afwilde. Er was steeds heel veel te doen om haar vanwege haar terroristische verleden. En terecht, natuurlijk. Zo'n vrouw kan zeggen dat ze niet meer extremistisch is, maar hoe kan je daarop vertrouwen. Daarnaast is het ronduit schokkend dat deze vrouw rondloopt in gebouwen waar mensen als Geert Wilders ook zijn. Wilders was immers een prominent doelwit van de terroristische groep waar Sahla deel van uitmaakte, de Hofstadgroep.
Blijkbaar was dat niet afdoende voor de VVD om dit mens te lozen. Maar klachten van de familie Bolkestein over géld? Dan komen ze wél in actie.
Het zegt het één en ander over de prioriteiten van de VVD.
Is het een probleem dat dit mens uit de VVD gegooid is? Natuurlijk niet. Dat had al veel eerder moeten gebeuren. Maar de manier waarop het nu gegaan is op zijn minst merkwaardig. Want ja, ik neem de woorden van Kinneging buitengewoon serieus. Als iedereen dit wist, als Bolkestein prima bij zinnen was, dan is het begrijpelijk dat de familie van de Bolk niet blij was met zijn relatie met Sahla... Maar ja, dat gebeurt wel vaker in families waar een oude man geld heeft en zich graag omringt met jonge vrouwen (of één jonge vrouw).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten