Erik de Vlieger en Jack van Gelder geïrriteerd: Wat een verrassing dat Sigrid Kaag wéér bij Op1 langskomt vanavond !'

Erik de Vlieger en Jack van Gelder geïrriteerd: Wat een verrassing dat Sigrid Kaag wéér bij Op1 langskomt vanavond !'

Politiekmaa 06, 18:30
De kritiek op de NPO vanwege een mogelijke bevooroordeeldheid neemt steeds verder toe. Na vandaag zal dat niet anders zijn. Het tv-programma Op1 kondigt namelijk aan dat D66-leider Sigrid Kaag vanavond weer te gast zal zijn. Zowel Erik de Vlieger als Jack van Gelder reageren getergd. "Wat een verrassing!" stelt de eerste.
PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma noemt de NPO steevast NPO66. Dit omdat alle programma's in zijn ogen eerst en vooral de mening en prioriteiten van D66 pushen. De enige uitzondering daarop is, in zijn ogen, Omroep ON! En misschien Powned. Soms.
Na vandaag zal die kritiek niet minder zijn. Het programma Op1 heeft namelijk laten weten dat Sigrid Kaag daar vanavond te gast is. Wéér een D66'er dus. En dan ook nog eens een D66'er die niet op een Provinciale Staten-kieslijst staat, en ook niet op die kieslijst voor de Eerste Kamer van haar partij.
Opiniemakers en BN'ers Jack van Gelder en Erik de Vlieger reageren dan ook getergd.
"Kijk eens aan," schrijft de laatste op Twitter. "Wat een verrassing. Mevrouw Kaag bij Op1 vanavond. Die zagen we niet aankomen," eindigt hij zijn tweet cynisch. Daarbij zet hij een emoji van een feestvierend manneke. Zo van, feest!
Ook Jack van Gelder is bepaald niet blij. Hij wordt daarin gesterkt door heel veel andere Twitteraars die het "belachelijk" vinden dat wéér een D66'er te gast is. En dus wéér geen PVV'er, FVD'er, of andere rechtse politica/cus.
Van Gelder maakt daarbij een punt over een ander onderwerp. Want, zegt hij, hij is niet geïnteresseerd in haar mening over mogelijke uitsluitingen van D66 in de provincie. Wat hij interessant vindt is de vraag: gaat ze ook iets zeggen "over de misstanden in Iran"?
Andere Twitteraars reageren instemmend op de tweets van Van Gelder en De Vlieger. Ineke Magrijn stelt daarbij dat het erg opmerkelijk is dat Kaag nooit verteld wordt dat ze "polariserend" bezig is, terwijl je dat volgens Magrijn toch wel kunt stellen als haar partij een hele horde ándere partijen van tevoren al uitsluit.
En zo gaat het door. Ook ene Mascha is boos. "Goh... wat fijn dat Kaag weer eens op tv is!!" schrijft zij. "Ik had haar al gemist... En dat in verkiezingstijd - mooi dat de media haar de ruimte geven om te stralen [ironie uit]."
Marjan voegt daar aan toe: "Ze schamen zich er niet eens voor bij de NPO. Ongekend dit."
Mel vindt het vooral "lachwekkend." Maar gaat ze verder, eigenlijk had ze "niet anders verwacht." En Cis de Wolf het "een aanfluiting."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Twitteraar Arnold Burlage voegt daar aan toe: "Ze kent dus de vraag en oefent nu met de vieze magere mannetjes het antwoord!"
De "magere mannetjes" waar hij aan refereert is het team van jongemannen rond Kaag. Dat zijn Steven van Wyenberg, Sjoerd Sjoerdsma en Jan Paternotte. Die drie spelen een grote rol in de campagnes van D66 en in de politieke strategie. Zij worden door veel mensen verantwoordelijk gehouden voor de steeds polariserender standpunten die D66 inneemt - en voor de intolerante wijze waarop ze andere partijen behandelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten