Screen Shot 2022 04 26 at 125049

Ernst Kuipers wil 20 miljoen euro extra voor de CoronaCheck-app: Thierry Baudet reageert

Politiekapr 26 2022, 11:02
Hoewel de CoronaCheck-app niet meer gebruikt wordt als toegangsbewijs in Nederland heeft minister Ernst Kuipers laten weten aan de Tweede Kamer dat hij graag toch even 20 miljoen euro extra krijgt voor de app. Dat bedrag zou nodig zijn "voor de komende anderhalf jaar."
Volgens Kuipers is er dit jaar 5,1 miljoen euro extra nodig voor "externe inhuur" en volgend jaar 15,3 miljoen euro. Daarbij wil hij ook nog eens even extra geld voor de CoronaMelder en GGDContact. 
Dat is allemaal toch wat merkwaardig. Want de overheid heeft notificaties voor de CoronaMelder-app zelfs uitgezet. Daardoor zou je denken dat deze app een stille dood gaat sterven. Maar dat is dus niet zo.
FVD-leider Thierry Baudet is hier allerminst door verrast. Hij zegt al langer dat, hoewel de meeste coronamaatregelen momenteel niet meer gelden, hij ervan overtuigd is dat de maatregelen later dit jaar weer terug zullen komen. Dit verzoek van Kuipers bevestigt dat beeld, dat hij heeft.
Hij linkt daarbij dan ook naar zijn nieuwe bestseller waarin hij de oorlog in Oekraïne met Rusland voorspelde én waarin hij ook stelt dat lockdowns in de herfst terugkeren. "Het is niet voorbij," schrijft hij. "We zitten er juist MIDDEN IN!"
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten