shutterstock 1573427446

Amsterdam verpest Koningsdag: 'Maximaal maar 1 blikje bier per persoon!'

Binnenlandapr 26 2022, 10:45
De gemeente Amsterdam heeft geen zin in horden dronken of zelfs maar aangeschoten feestvierders op Koningsdag. De verkoop van alcoholische drankjes wordt dan ook aan banden gelegd. Hoe erg aan banden? Nou, je mag maar 1 blikje bier per persoon hebben. Zelfs winkels mogen maar 1 blikje of flesje verkopen op die dag aan een klant. 
Normaal gesproken gaan Nederlanders even helemaal los op Koningsdag. Ja, oké, we drinken dan weleens wat te veel, maar het is altijd wel een gezéllige bende. De gemeente Amsterdam heeft daar dit keer alleen geen zin in. Dronken of aangeschoten feestvierders zijn niet welkom. Iedereen moet nuchter zijn én blijven.
Dit doet de stad door een 1-blikje-regel in te voeren. "Een thuistap of sixpack geldt als meerdere stuks," zegt de gemeente voor de duidelijkheid ook nog even. En ja, winkels verkopen dan ook maar één blikje bier (of flesje alcohol) per klant. 
Oh, en dat drankje mag dan ook nog eens niet gekoeld zijn. Want eigenlijk is het gewoon de bedoeling van de gemeente Amsterdam dat er helemaal niet gedronken wordt. 
Het doet een beetje Sharia-aans aan, allemaal.
Hilarisch genoeg beweert de gemeente in een tweet dat "we" Koningsdag morgen "eindelijk weer zoals vanouds" gaan vieren. "Een Koningsdag zonder mondkapjes en 1,5 meter afstand, maar vol gezelligheid, feestjes en vrijmarkten."
Daar hadden ze even aan toe moeten voegen: "En zonder bier." Want één biertje per persoon slaat écht nergens op,
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nu heb ik wel een vraagje. Want het is algemeen bekend dat koning Willem-Alexander nogal van een biertje houdt. Geldt deze beperking dan ook voor hem, of mag hij wél drinken wat hij wil?
Ah, wacht. Wat een domme vraag. Hij zal Amsterdam immers gewoon niet bezoeken. In de rest van het land zijn mensen immers nog wél vrij om te drinken wat ze willen, zonder dat een dictatoriale gemeente denkt dat het hier iets over te zeggen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten