20220125 Tweede Kamer Rob Jetten D66 1

EW columnist Simon Rozendaal: Rob Jetten pikt van de armen en geeft aan rijken

Politiekjan 13 2023, 16:00
Er bestaat al een hele tijd discussie over de rol van de overheid in de financiering van duurzame energieprojecten. Columnist Simon Rozendaal van Elsevier Weekblad is altijd kritisch geweest over de huidige benadering van minister Rob Jetten, die volgens Rozendaal extra kosten van zonnecellen en windmolens "gesocialiseerd" heeft, wat betekent dat de gewone burger meebetaalt aan deze projecten op de daken van huiseigenaren en in hun tuinen.
Rozendaal beschuldigt de minister ervan om geld van de armen te pikken en dat te verdelen onder de rijken, wat hij "omgekeerde nivellering" noemt. Minister Jetten en de regering zullen zich niet in deze beschuldigingen herkennen en zullen benadrukken dat de investeringen in duurzame energie van groot belang zijn voor het verminderen van onze CO2-uitstoot en het verbeteren van onze leefomgeving. Zij zullen erop wijzen dat er maatregelen zijn genomen om de kosten voor de burger te verlagen, zoals subsidies en belastingkortingen voor degenen die investeren in zonne-energie en windenergie.
Helaas herkennen veel Nederlanders zich daar niet in. Zij zien de energienota's alleen maar hoger worden. Dit kabinet heeft er totaal geen notie wat de zorgen zijn over de financiële implicaties voor de burger. Er is totaal geen evenwicht te vinden tussen het behalen van dit doel en het minimaliseren van de financiële belasting voor de burger. Een grondige analyse ontbreekt hoe we dit doel moeten bereiken en ervoor moeten zorgen dat de kosten eerlijk verdeeld worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De nadelen van immigratie en integratie worden ook gesocialiseerd. Bedrijven krijgen de voordelen en de armere wijken de nadelen. Zolang de globalistische elite maar kan deugen kunnen zij in vreugde leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten