20220125 tweede kamer pepijn van houwelingen fvd

Exclusief! Pepijn van Houwelingen zag afscheid uit Tweede Kamer al aankomen: 'Kregen berichten vanuit onze achterban'

Politiekdec 05 2023, 14:55
Hoewel de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november geweldig mooi waren voor de PVV liepen ze helaas uit op een behoorlijke tegenvaller voor FVD. De partij verloor, helaas, twee zetels ten opzichte van de peilingen én ten opzichte van het aantal Kamerleden dat FVD voor verkiezingsdag had. Daardoor komt Pepijn van Houwelingen niet terug in het parlement. Tegen De Dagelijkse Standaard (DDS) zegt hij dat hij dit helaas al zag aankomen... maar dat zijn politieke strijd nog lang niet klaar is.
"De uitslagenavond was natuurlijk een grote teleurstelling voor ons," laat Van Houwelingen weten tegen DDS. "Maar we zagen het de dagen ervoor al een beetje aankomen. We krijgen namelijk berichten vanuit onze achterban dat mensen strategisch gingen stemmen."
Dat "strategische stemmen" hield natuurlijk in dat mensen op de PVV stemden, hoewel ze FVD eigenlijk een betere en mooiere partij vinden. De hoop van die mensen was dat het partijkartel dan gedwongen kon worden om met de PVV te gaan regeren. We zien nu dat dit hoop onzin was; het kartel wil niet met Geert Wilders samenwerken. De kans op een kabinet Wilders I wordt met de dag kleiner.

Timmermans I

Wat dat betreft is Van Houwelingen dan ook niet positief. "Ik verwacht zelf dat er de komende maanden een rituele dans wordt opgevoerd met de PVV maar dat uiteindelijk, waarschijnlijk na de Europese verkiezingen, deze gesprekken zullen stranden. Dit zal gebeuren onder het mom dat de PVV 'niet rechtstatelijk' is, dat er 'niet te regeren valt' met de partij, etc."
Niet fijn, maar het wordt nog erger. Van Houwelingen is er namelijk van overtuigd dat het gevolg hiervan niet zal zijn: nieuwe verkiezingen. "Ik denk dat er daarna snel ene kabinet Timmermans I uit de grond wordt gestampt. Wellicht dat die nieuwe regering nog voor Prinsjesdag aantreedt."

De toekomst

Om misselijk van te worden. En dus moeten we kijken naar de politieke situatie van FVD en naar Van Houwelingens rol. Hoewel hij uit de Tweede Kamer gaat is de FVD'er niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten.
"Ik blijf uiteraard betrokken bij de partij," zegt Van Houwelingen. De komende maanden ga ik een boek schrijven, waar ik al mee bezig was. Het gaat over de bijzonder zorgelijke staat van onze democratie en is een vervolg op het manifest dat ik eerder samen met Arjan van Dixhoorn bij Tom Zwitser publiceerde."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor ons land, onze tradities en ons volk. Wij pakken de linkse media én globalistische politici elke dag weer keihard aan. Waardeer jij dat? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons al die WEF-engnekken het vuur aan de schenen te leggen - dag na dag, week na week, jaar na jaar.
Daar zal het hopelijk niet bij blijven. Van Houwelingen wil natuurlijk óók terug komen in de Tweede Kamer als hij die mogelijkheid ooit krijgt. Als er nieuwe Tweede Kamerverkiezingen zijn staat hij dus heel graag weer op de lijst zodat hij zijn parlementaire werk kan voortzetten.
Laten we in vredesnaam hopen dat dit hem lukt. Van Houwelingen was namelijk dé man die de banden van onze regering met het WEF heeft blootgelegd. Daarom is het ook ongelooflijk jammer dat juist hij vandaag (voorlopig) afscheid neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten