Fakkel-tokkie Max van den Berg leidt kandidatenlijst van Jezus Leeft! in Noord-Holland

Fakkel-tokkie Max van den Berg leidt kandidatenlijst van Jezus Leeft! in Noord-Holland

Max van den Berg leidt de kandidatenlijst van de Partij Jezus Leeft! in Noord-Holland. De Amsterdammer werd vorig jaar nog opgepakt vanwege het protesteren met een brandende fakkel bij het huis van minister Sigrid Kaag.

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie 174 dagen cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. Op 13 februari doet het hof uitspraak in de zaak van van den Berg. De arrestatie van de kersverse lijsttrekker van Jezus Leeft! Noord-Holland kon op veel boze reacties van burgers en politici rekenen.

De partij Jezus Leeft! heeft aan de telegraaf bevestigd dat van den Berg lijsttrekker is bij de aankomende Statenverkiezingen in Noord-Holland. Volgens een woordvoerder is van den Berg vooralsnog de enige kandidaat. De partij zoekt naar eigen zeggen geen mensen die water bij de wijn doen. “Mensen die staan voor hun woord.” De kans dat er meer kandidaten verkiesbaar zijn voor de Noord-Hollandse afdeling van Jezus Leeft! is minimaal, de kandidatenlijst moet vandaag voor 17.00 bekend zijn bij de centrale stembureaus. Vrijdag wordt in een openbare zitting worden de kandidatenlijsten vastgesteld. Tot en met 7 februari kan er eventueel door partijen nog bezwaar worden aangetekend.

Op 13 februari doet de Raad van State een uitspraak over eventuele bezwaren waarna de kieslijsten definitief worden vastgesteld. Op diezelfde dag doet het hof ook uitspraak in de zaak van van den Berg. Het worden daarmee nog een aantal spannende weken voor de Noord-Hollandse afdeling van Jezus Leeft!

Jezus Leeft! staat voor “een maatschappij gebaseerd op liefde en gerechtigheid”. De partij wil uit de Europese Unie treden en voortaan “onze eigen boontjes doppen”. Jezus Leeft! wil ook dat de provincies zelfstandiger worden en worden ook abortusklinieken gesloten als het aan de partij van van den Berg zou liggen. Referenda moeten er volgens de partij voor zorgen dat burgers invloed hebben op beslissingen die burgers direct raken.

Lees meer over:
Jezus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties