shutterstock 2279675251

Filmpje! Caroline van der Plas ontmaskert regeringsbeleid: 'Boeren hebben te maken met een onbetrouwbare overheid'

Politiekapr 22 2023, 12:00
In de Tweede Kamer heeft Caroline van der Plas (BBB) het kabinetsbeleid totaal gefileerd wat betreft de boeren. Want, zei ze, eigenlijk kun je als boer gewoon geen bedrijf meer runnen in ons land. De overheid is namelijk volkomen onbetrouwbaar.
Boeren zijn, zei Van der Plas, is een mooi en eerzaam beroep. Maar in Nederland is het helaas niet makkelijk meer. Het is "constant onder de loep liggen, geframed worden als milieuvervuiler, dierenbeul" en ja, zelfs voor "gifspuiter." Sterker nog, er zijn geschifte D66'ers en GroenLinksers die boeren uitschelden als die gewoon rustig op hun eigen land bezig zijn.
"Hoe is het om boer te zijn in Nederland?" ging Van der Plas verder. "Veel onzekerheid over regels en wetgeving, regels die tijdens de wedstrijd worden veranderd, door steeds meer regels een oplopende kostprijs en een opbrengstprijs die daar niet meer mee in lijn is, banken die je niet meer willen helpen. Niet omdat je niet meer levensvatbaar bent als bedrijf, niet omdat je een slecht plan hebt, niet omdat je je hypotheek niet betaalt. Nee, vanwege dé 'situatie in de sector.' Dé situatie. Oftewel, door het verschrikkelijke stikstofkaartje van 10 juni vorig jaar."
"Als je met boeren praat is hun grootste probleem de onduidelijkheid vanuit de overheid, het gebrek aan perspectief vanuit de overheid, en de onbetrouwbare overheid. Je kúnt daar geen bedrijf op runnen."
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Dit is natuurlijk inderdaad wat er aan de hand is. Maar wat ze nog vergeet te melden is dat dit allemaal opzettelijk gebeurt, met een duidelijk plan. Het plan is om de agricultuur in ons land kapot te maken. Om de boerensector de nek om te draaien. Daarom worden al die regels steeds strenger, daarom worden 'de spelregels tijdens de wedstrijd veranderd.'
Wat je ziet zijn symptomen. Het onderliggende probleem is de echte ziekte; en dat is het Grote Doel om de boerensector voor eens en altijd kapot te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten