Filmpje! FVD'er Lidewij de Vos veegt de vloer aan met het stikstofbeleid: 'De modellen zijn 10 keer strenger dan de werkelijkheid'

Politieknov 20 2023, 11:00
FVD-kandidaat voor het Kamerlidmaatschap Lidewij de Vos heeft in een duidelijke video op harde, maar intelligente wijze het fundament van het stikstofbeleid totaal ontmanteld. Want, zei De Vos, dat beleid is gebaseerd op een "model" waarbij er totaal geen mensen in Nederland wonen. Wat? Ja, echt waar.
"Onze regering laat zich leiden door ideologisch gedreven experts die zich baseren op modellen die niet kloppen," aldus De Vos. "Uit onderzoek zou blijken dat van onze oorspronkelijk biodiversiteit nog maar 15% over is. Maar dat onderzoek definieert 'oorspronkelijk' als een Nederland waarin geen mensen wonen. Een volstrekt hypothetische situatie."

Lidewij de Vos over stikstof: "Onze regering laat zich leiden door ideologisch gedreven experts die zich baseren op modellen die niet kloppen. Uit onderzoek zou blijken dat van onze oorspronkelijk biodiversiteit nog maar 15% over is. Maar dat onderzoek definieert 'oorspronkelijk'…

258
Reply
"De eiken in ons land zouden massaal sterven door bodemverzuring," gaat De Vos verder. Maar dat klopt niet. "80% van de eiken in ons land is kerngezond. De eiken waar het niet goed mee gaat zijn van lage kwaliteit en aangeplant op niet geschikte grond."
En dat is niet alles. Op basis van computermodellen werd vastgesteld dat heide bij een neerslag van 10-20 kilogram per hectare per jaar kapot zou gaan. Maar wat blijkt? Dat is onzin. In realiteit is dat pas het geval bij 150 kg per hectare. Als je dan ziet dat de neerslag bij dat soort heidevelden 21 kg per hectare is, dan weet je dat dit volgens de modellen te veel is... maar in werkelijkheid is die neerslag geen enkel probleem.
De modellen zijn létterlijk keer keer strenger dan de werkelijkheid.
Maar ja, politici houden geen rekening met de werkelijkheid. Alleen modellen doen ertoe. Het gevolg? In 131 gebieden "moet de stikstoftuitstoot met 70% omlaag." Omdat politici zich laten leiden door "modellen" die niets van doen hebben met de realiteit.Dat is al erg genoeg.

De Natuur is Kerngezond

Bovenstaande is al erg genoeg. Maar wacht, we kunnen het nog erger maken. Want, zegt De Vos, uit documenten van de overheid zelf én van experts blijkt dat het juist heel goed gaat met "de biodiversiteit" in ons land. Die diversiteit is stabiel. Er is geen dalende lijn. Al dat gezeur over dit onderwerp is onzin.
"Het gaat goed met de bossen," zegt De Vos terecht. "Meer dan 80% van de bomen is kerngezond. Ze worden dikker en ouder. Er groeien meer struiken, en het bos heeft een rijkere, dichtere structuur."
Zelfs vogels en zoogdieren "gaan al jaren in aantallen omhoog." Oh ja, en "het gaat goed met de vissen. Juist ook met soorten die gevoelig zijn voor de waterkwaliteit... vakblad Science rekent onze drinkwaterkwaliteit tot de wereldtop."
"En bovenal uit rapportages van onze overheid zelf blijkt dat er geen enkel verband is tussen het overschrijden van de stikstofnormen en de toestand van onze natuur."
De reden dat we dan tóch opgescheept zitten met een wanstaltig stikstofbeleid? De overheid laat het beleid vaststellen door een klein groepje ideologische "experts" die "zich baseren op modellen die niet kloppen." Zo simpel is het.
De Vos is co-auteur (samen met Thierry Baudet) van het boek Niemand in de cockpit, een waar exposé van het waanzinnige stikstofbeleid in Nederland. Voor de Tweede Kamerverkiezingen die plaatsvinden op 22 november (aanstaande woensdag, overmorgen dus!) staat ze op de zesde plek op de kieslijst van FVD. Er is dus een reële kans dat ze in de Kamer komt, zeker met éxtra steun.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten